Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανατροπή: Πιθανό να αποφύγει τον υποβιβασμό η Μάντσεστερ Σίτι ακόμη κι αν κριθεί ένοχη

Νέα δεδομένα: Πιθανό να αποφύγει τον υποβιβασμό η Σίτι ακόμη κι αν κριθεί ένοχη για το FFP

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει εναντίον της 115 κατηγορίες για παραβιάσεις του Financial Fair Play (FFP) και αυτό που ήταν γνωστό μέχρι τώρα ήταν πως αν αποδειχθεί ένοχη, τότε οι συνέπειες θα είναι μεγάλες. 

Το σενάριο του υποβιβασμού δεν είχε αποκλειστεί, λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών, μετά και την αφαίρεση βαθμών από την Έβερτον και τη Νότιγχαμ φέτος. Από τα «ζαχαρωτά» αφαιρέθηκαν έξι βαθμοί, ενώ στην ομάδα του Φόρεστ τέσσερις, αφού κρίθηκαν ένοχες για παράβαση των κανονισμών.

Σημαντική διαφορά είναι ότι οι «πολίτες» αμφισβητούν οποιαδήποτε παράβαση, ενώ Έβερτον και Νότιγχαμ αποδέχθηκαν τις παραβιάσεις.

Και τώρα ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας «Daily Mail» έρχεται να αλλάξει τα ως τώρα δεδομένα σχετικά με την πιθανή τιμωρία της Σίτι. 

Όπως αναφέρεται, η Premier League εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει τις αφαιρέσεις βαθμών και να θεσπίσει κύρωση τύπου «φόρου πολυτελείας», όπως υπάρχει στο NBA. 

Κι αυτό διότι υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί οι συνεχόμενες ποινές να λειτουργήσουν αρνητικά και η αγγλική Λίγκα να χάσει την κυρίαρχη θέση της ανάμεσα στα μεγάλα πρωταθλήματα. 

Αν όντως υπάρξει αυτή η αλλαγή, τότε η Μάντσεστερ Σίτι θα τιμωρηθεί ενδεχομένως με πολύ βαρύ πρόστιμο, αλλά ούτε θα της αφαιρεθούν βαθμοί ούτε τελικά θα υποβιβαστεί.