Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Super League για Κλάτενμπεργκ: «Αυτός θα είναι ο ρόλος του αν δεν παραμείνει αρχιδιαιτητής...»

Super League για Κλάτενμπεργκ: «Αυτός θα είναι ο ρόλος του αν δεν παραμείνει αρχιδιαιτητής...»

Η ανακοίνωση της Super League για το μέλλον του Μαρκ Κλάτενμπεγκ «εφόσον δεν παραμείνει ως επικεφαλής της ΚΕΔ». Αρχίζουν οι επαφές για κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά από την περίοδο 2023-24.

Η πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη για πρόσληψη του Μαρκ Κλάτενμπεργκ σε πόστο τεχνικού συμβούλου για τη διαιτησία, στη Σούπερ Λίγκα, έγινε δεκτή από τις ΠΑΕ, στο διοικητικό συμβούλιο της Τρίτης 12/7.

Ο Συνεταιρισμός σε ανακοίνωση του, όσον αφορά την πρόσληψη Κλάτενμπεργκ, διευκρινίζει ότι ο Άγγλος θα έχει το ρόλο του εκπαιδευτή διαιτησίας και τεχνικού συμβούλου «προκειμένου να εφαρμόσει τη δομή της επαγγελματικής διαιτησίας, διατηρώντας τις αρμοδιότητές του για λογαριασμό της Super League».

Η ανακοίνωση της Λίγκας

«Αποφάσεις Δ.Σ. 12/7/2022- Κατά πλειοψηφία (10 ΠΑΕ υπέρ, 2 ΠΑΕ κατά, 2 ΠΑΕ επιφυλάχθηκαν), οι ΠΑΕ-Μέλη της Super League αποφάσισαν την πρόσληψη του κ. Mark Clattenburg ως Τεχνικού Συμβούλου και Εκπαιδευτή Διαιτησίας, προκειμένου να εφαρμόσει τη δομή της επαγγελματικής διαιτησίας, διατηρώντας τις αρμοδιότητές του για λογαριασμό της Super League, εφόσον δεν παραμείνει ως επικεφαλής της ΚΕΔ, θέση την οποία στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. της Super League.

- Ομόφωνα εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Super League για την έναρξη διερευνητικών συζητήσεων με τηλεοπτικούς παρόχους, για την υλοποίηση της Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, από την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

- Ομάδα εργασίας αποτελούμενη από την αναπλ. πρόεδρο του Δ.Σ. και στελέχη ΠΑΕ-Μελών της Super League θα επεξεργαστεί, το συντομότερο δυνατόν, το στρατηγικό σχεδιασμό για την αλλαγή του υφιστάμενου πλαισίου λειτουργίας της διαιτησίας, την εγκαθίδρυση συστήματος επαγγελματικής διαιτησίας και την εν γένει θεσμική ενίσχυση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».