Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μπλάτερ Πλατίνι

Επίσημο! Σε δίκη για απάτη Μισέλ Πλατινί και Σεπ Μπλάτερ!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν τους προσεχείς μήνες ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, και ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, αφού η ελβετική δικαιοσύνη μετά από έρευνα 6 ετών τους απήγγειλε κατηγορίες για απάτη.

Η υπόθεση αφορά την πληρωμή δύο εκατομμυρίων φράγκων το 2011 σε λογαριασμό του Γάλλου παράγοντα, ο οποίος από την πρώτη ημέρα υποστηρίζει ότι επρόκειτο για αμοιβή για συμβουλευτικές υπηρεσίες που είχε δώσει στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Εκείνη την εποχή, οι δυο τους ήταν οι βασικοί υποψήφιοι για την προεδρία της FIFA, με διάφορες αναφορές να υποστηρίζουν ότι τα δύο εκατομμύρια φράγκα ήταν ένα ποσό που δόθηκε κάτω από το τραπέζι, ώστε ο Πλατινί να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπλάτερ θα τεθεί αντιμέτωπος με την ελβετική δικαιοσύνη, αφού εις βάρος του εκκρεμούν υποθέσεις για πιθανή υπεξαίρεση, αλλά και παράνομη δραστηριότητα σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, αλλά και την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της διοργάνωσης, ενώ  σε ότι αφορά τον Πλατινί ερευνάται η συμμετοχή του σε πιθανή συμμετοχή σε υποθέσεις υπεξαίρεσης και πλαστογραφίας.

Η δίκη αναμένεται τους προσεχείς μήνες με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού η εξαετής έρευνα των ελβετικών αρχών ενδέχεται να έχει αποκαλύψει ατράνταχτα στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην καταδίκη τους και να οδηγήσουν στην άκρη του νήματος και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.