Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
FIFA

Επανάσταση στις μεταγραφές! Η FIFA επιβάλλει πλαφόν στις προμήθειες των ατζέντηδων!

«Χαλινάρι» στην επιρροή που ασκούν οι μάνατζερ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο επιχειρεί να βάλει η FIFA. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Marca», η παγκόσμια συνομοσπονδία, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την δύναμη των ισχυρότερων ατζέντηδων ανά την υφήλιο, πρόκειται να ορίσει πλαφόν της τάξεως του 6% στις προμήθειες που θα λαμβάνουν για κάθε μεταγραφή!

Η αρχή θα γίνει από την 1η Ιουλίου του 2022 και ο επαναστατικός κανονισμός έρχεται για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Έτσι θα θέσει νέα όρια στα αστρονομικά ποσά που λαμβάνουν οι μάνατζερ εν μέσω μεταγραφικής περιόδου. Χαρακτηριστικό είναι πως ο φορολογικός παράδεισος που επικρατεί αυτή τη στιγμή γύρω από τις προμήθειες επέτρεψαν στους ατζέντηδες να κάνουν συνολικό τζίρο που ξεπερνά τα 450 εκατομμύρια ευρώ για το 2021!

Πλέον όμως η FIFA πήρε την απόφαση να αποδυναμώσει τους μεγαλύτερους «παίκτες» στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα και μάλιστα φαίνεται πως βρήκε ήδη τον τρόπο για να το καταφέρει. Σύμφωνα πάντα με το σχετικό δημοσίευμα, στη Ζυρίχη δημιούργησαν ένα νέο σώμα με την επονομασία «Cleaning House», το οποίο θα λειτουργεί σαν διαμεσολαβητής της FIFA στις μεταγραφές και θα διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τις προμήθειες, οι οποίες δεν θα υπερβαίνουν το πλαφόν της τάξεως του 6%.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα είδος διαχειριστή των εισπράξεων που θα επωμίζεται τον σωστό και ομαλό διαμοιρασμό των χρημάτων σε κάθε εμπλεκόμενη πλευρά. Με την προϋπόθεση βέβαια πως οι μάνατζερ θα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν προμήθεια που δεν θα ξεπερνά το επιτρεπόμενο όριο.