Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
σπρέι

Η οριστική απόφαση για την διαμάχη της FIFA με τους δημιουργούς του διαιτητικού σπρέι

Η ισπανική εφημερίδα «AS»  αποκάλυψε σήμερα ότι η FIFA καλείται να πληρώσει 120 εκατομμύρια ευρώ στους Πάμπλο Σίλβα και Χάιν Αλεμάν, οι οποίοι είναι οι δημιουργοί του σπρέι που χρησιμοποιείται για τη σήμανση των αποστάσεων στα γήπεδα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ισπανικό Μέσο το ποσό αυτό είναι αποτέλεσμα των 40 εκατομμυρίων ευρώ που είχε συμφωνήσει ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ με τους δημιουργούς του πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Αυτό το ποσό βέβαια τριπλασιάστηκε μετά τα πολλά πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε μία επτάχρονη πορεία δικαστικών αγώνων.

Το επίκεντρο της διαμάχης ήταν η παραβίαση της συμφωνίας από τον επόμενο πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, και το 2017 το δικαστήριο της Βραζιλίας επέβαλλε πρόστιμο 15.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι στο οποίο θα χρησιμοποιείται το σπρέι.

Την περασμένη Τρίτη το 14ο αστικό τμήμα του δικαστηρίου του Ρίο ντε Τζανέιρο διέταξε τη FIFA  να πληρώσει τους δημιουργούς για κατάχρηση της εφεύρεσης.

Μετά το τέλος της δικαστικής διαμάχης ο Σίλβα δήλωσε στην «AS»: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, συγκλονισμένοι που δύο απλά άτομα σαν εμάς κατέστρεψαν ένα γίγαντα όπως η FIFA».