Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κυβέρνηση: «Στον Παναθηναϊκό για 49 χρόνια τα δικαιώματα του Βοτανικού»

Κυβέρνηση: «Στον Παναθηναϊκό για 49 χρόνια τα δικαιώματα του Βοτανικού»

Μέσω επίσημης ανακοίνωσης, το Υπουργείο Ανάπτυξης γνωστοποίησε ότι το αίτημα των «πράσινων» ικανοποιήθηκε και ο νόμος για τον Βοτανικό τροποποιείται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα όσα ανακοίνωσε το αρμόδιο Υπουργείο, το 15% των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου θα καταβάλλεται στο σωματείο του Παναθηναϊκού για 49 έτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης:

«Ως προς την διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό, η Κυβέρνηση αποφάσισε και σε νεότερη ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων ως τροπολογία στο άρθρο 60 του ν. 4809/21, το 15% των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου θα καταβάλλεται στο σωματείο του Παναθηναϊκού, όχι για 15 αλλά για 49 έτη από την έναρξη της παραχώρησης για την εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Η Κυβέρνηση εμπράκτως αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για να ολοκληρωθεί η διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό και να πραγματοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα του κόσμου του Παναθηναϊκού.»