Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η ΕΠΟ απάντησε στον Αυγενάκη για τα Μητρώα

Η ΕΠΟ απάντησε στον Αυγενάκη για τα Μητρώα

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έριξε την ευθύνη στην ΕΠΟ για τον αποκλεισμό των ομάδων από τους αγώνες, λόγω Μητρώου της ΓΓΑ και η Ομοσπονδία απάντησε πετώντας του πίσω το μπαλάκι.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι δεν είχε νόημα η περαιτέρω συζήτηση με τν υφυπουργείο από τη στιγμή «που δεν δέχεται την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ως μόνη προϋπόθεση για να αγωνίζονται τα ερασιτεχνικά σωματεία, αλλά προσθέτει και το Μητρώο».

Και καταλήγει ότι «τα σωματεία αγαπούν το ποδόσφαιρο και όχι το Μητρώο»

Η απάντηση της ΕΠΟ:

«Η συνέχιση της διαπραγμάτευσης με το υφυπουργείο Αθλητισμού δεν αφορούσε το «Μητρώο», αλλά την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση. Αφού, όμως, το υφυπουργείο δεν δέχεται την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ως μόνη προϋπόθεση για να αγωνίζονται τα ερασιτεχνικά σωματεία, αλλά προσθέτει και το Μητρώο, τι νόημα έχει η περαιτέρω συζήτηση;

Όσον αφορά τέλος τον αριθμό των Σωματείων που έχουν «εισέλθει» στο Μητρώο, είναι και αυτός άνευ νοήματος, αφού προφανές είναι ότι τα Σωματεία «εισέρχονται» στο Μητρώο λόγω των κυρώσεων του νόμου, όχι από δική τους πρόθεση. Δεν είναι αυτή η βούλησή τους. Το ποδόσφαιρο αγαπούν, όχι το Μητρώο».