Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
karaxaliou

Χρυσό η Καραχάλιου στο παγκόσμιο κύπελλο

Με δύο μετάλλια ολοκλήρωσαν την παρουσία τoυς στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστιοπλοΐας τα ελληνικά πληρώματα αφού η Βασιλική Καραχάλιου στα Λέιζερ Ράντιαλ και οι Μάντης- Καγιαλής κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο.

Την εξαιρετική της εβδομάδα ολοκλήρωσε στο Μαϊάμι η Βασιλική Καραχάλιου. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος έδινε μεγάλη μάχη με την Βελγίδα Έβι Βαν Άκερ για την πρώτη θέση έχοντας δέκα βαθμούς ποινής διαφορά πριν την κούρσα των μεταλλίων.

Εκεί με την πρώτη της θέση η Καραχάλιου κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά και με 28 βαθμούς ποινής να μείνει στην κορυφή. Δεύτερη ήταν η Βελγίδα που συγκέντρωσε 46 βαθμούς ποινής και τρίτης η Γαλλίδα, Κέρανγκα με 69 βαθμούς.

Η τελική κατάταξη

Χάλκινο για τους Μάντη - Καγιαλή 

Πριν την έναρξη της κούρσας των μεταλλίων οι Μάντης - Καγιαλής κυνηγούσαν το χρυσό, όμως έπεσαν θύμα έκπληξης και έτσι έμειναν στην τρίτη θέση. Οι Ιάπωνες Ισοζακι και Τακαγιανάγκι ήταν εξαιρετικοί στην κούρσα των μεταλλίων και κατέκτησαν τη νίκη που τους έδωσε τη δεύτερη θέση.

Οι ΜακΝέι και Χιούζ παρά την πέμπτη τους θέση διατήρησαν το χρυσό μετάλλιο, ενώ το ελληνικό πλήρωμα έπεσε στην τρίτη θέση αφού στην κούρσα των μεταλλίων τερμάτισε έβδομο.

Η τελική κατάταξη

Δεύτερος ο Κοντίδης στα Λέιζερ

Διάκριση είχαμε και για την Κύπρο στα Λέιζερ των ανδρών. Ο Παύλος Κοντίδης μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση στην κούρσα των μεταλλίων κατάφερε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση που είχε στην κατάταξη και να ανέβει στο βάθρο. Πρώτος στον αγώνα ήταν ο Ζαν Μπαμπτίστ Μπερνάζ