Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική
Filathlos.gr | Το Εγκυρότερο Αθλητικό Blog!
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019
 
 
filathlos.gr at twitter
Ελλάδα
ΑΕΚ
ΑΡΗΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ
ΗΡΑΚΛΗΣ
ΛΑΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΟΦΗ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΠΑΟΚ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΞΑΝΘΗ
Liverpool
Manchester United

Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν μετάλλια οι Έλληνες στο Ευρωπαϊκό Laser Radial

Παρασκευή, 05/07/2019

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Αμείωτο μέχρι και τις τελευταίες κούρσες θα παραμείνει το ενδιαφέρον στο όπεν Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων Radial της Ολυμπιακής Κατηγορίας Laser, που διεξάγεται στα νερά του Σαρωνικού. Δύο Έλληνες ιστιοπλόοι διεκδικούν θέσεις στο βάθρο και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς, αύριο είναι η τελευταία ημέρα της διοργάνωσης.

Στον αγώνα που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου με συν-διοργανωτές τον δήμο Αλίμου και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία παίρνουν μέρος 375 αθλητές και αθλήτριες από 34 χώρες.

Στην διεκδίκηση των μεταλλίων βρίσκονται δύο ιστιοπλόοι μας. Ο Αιμίλιος Μόνος είναι στην 5 η θέση της γενικής κατάταξης, αλλά η διαφορά με τους προπορευόμενους είναι ελάχιστη. και, εφόσον διεξαχθούν και οι τρεις προγραμματισμένες αυριανές κούρσες, μπορεί να κατακτήσει (μαθηματικά) ακόμα και την πρώτη θέση. Ένα μετάλλιο στην κατηγορία -17 ετών διεκδικεί ο Ιάσων Κεφαλλονίτης, ο οποίος είναι 4 ος στην κατηγορία του και 16 ος στη γενική. Πρώτος στη γενική είναι ο Γάλλος Σοφιάν Καρίμ με 15 β.π.

Στα κορίτσια πρώτη είναι η Κύπρια Μαριλένα Μακρή με 19 β.π.. Από τις Ελληνίδες στην καλύτερη θέση βρίσκεται η Μελίνα Γκάρη (35η με 120 β.π.). 

Οι καιρικές συνθήκες έχουν δημιουργήσει προβλήματα ως προς τη διεξαγωγή των ιστιοδρομιών. Οι μέτριας προς χαμηλής έντασης άνεμοι και οι συνεχόμενες αλλαγές στη διεύθυνση των ανέμων ανάγκασαν τις επιτροπές αγώνων να επιστρατέψουν την υπομονή τους προκειμένου να βγουν οι ιστιοδρομίες. Σύμφωνα με τους αρμόδιους οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες για αυτή την εποχή στον Σαρωνικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα οι πρώτες ιστιοδρομίες πραγματοποιήθηκαν με ανατολικό άνεμο και οι επόμενες με νοτιοδυτικό. Διεξήχθησαν από τρεις κούρσες σε κάθε στόλο αγοριών και από μία στον χρυσό και τον αργυρό των κοριτσιών.

"Από τους προπονητές, τους συνοδούς κλπ δεν έχουμε ακούσει το παραμικρό παράπονο σε ό,τι αφορά την οργάνωση στεριάς και τη διεξαγωγή των αγώνων. Απόδειξη αποτελεί ο πολύ μικρός αριθμός των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί μεταξύ των αθλητών", δήλωσε ο υπεύθυνος των αγώνων Θανάσης Παπαντωνίου.

επιστροφή στην κορυφή

Ελλάδα
ΑΕΚ
ΑΡΗΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ
ΗΡΑΚΛΗΣ
ΛΑΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΟΦΗ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΠΑΟΚ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΞΑΝΘΗ
Liverpool
Manchester United

Επικοινωνία
blog@filathlos.gr


Διαφημιστείτε

sales@filathlos.gr

210 3489036

Συνεργάτες

REAL

ENIKOS

kontrachannel

Filathlos.gr

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων


Filathlos.gr © 2019 | Dedicated Hosting and Support by Webartstudio.gr | All rights reserved! | Διεύθυνση: Δήμητρος 31, Ταύρος, ΤΚ 17778 - Τηλ: 210-3489000