Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 κερκέζου

18 μετάλλια κατέκτησαν οι Ελληνες ιστιοπλόοι στη Σλοβενία!

Η μία μεγάλη επιτυχία διαδέχεται την άλλη στην ελληνική ιστιοπλοΐα. Στο ανοικτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 420 (διθέσιο σκάφος) που ολοκληρώθηκε στη Σλοβενία οι ιστιοπλόοι μας κατέκτησαν 18 μετάλλια! Έξι χρυσά, οκτώ ασημένια και τέσσερα  χάλκινα.

Απίστευτος απολογισμός για την χώρα μας που αναδείχθηκε 1η δύναμη στην Ευρώπη και αποδεικνύει στην πράξη την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε βάθος σε όλες τις κλάσεις και ιδιαίτερα σε αυτές της Ανάπτυξης.

Αναλυτικά στην κατηγορία ανδρών έγιναν 11 ιστιοδρομίες και τα αδέλφια Δημήτρης και Νίκος Σουρλατζής κατέκτησαν την 1η θέση με 69 βαθμούς και την 2η στην κατηγορία ανδρών-μικτό σε σύνολο 110 σκαφών.

Πολύ καλά πήγαν και οι Δημήτρης Μπήτρος- Φίλιππος Κουλούρης οι οποίοι τερμάτισαν 8οι στη γενική με 99β. και ακολούθησαν στην 9η θέση οι Σπύρος Λώλης – Απόστολος Τζουβάρας με 107β. και στην 14η οι Παναγιώτης Σωτηρίου- Αθανάσιος Λάχανης.

Στις γυναίκες οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες του 2024 Ιακωβίνα Κερκέζου- Δανάη Γιαννούλη είχαν ένα εντυπωσιακό φινάλε και μετά από 11 κούρσες κατάφεραν  να ανέβουν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου συγκεντρώνοντας 50 βαθμούς. Οι Γεωργία Φαβίου - Αμαλία Παπανικήτα τερμάτισαν στην 5η θέση με 62 βαθμούς σε σύνολο 57 σκαφών.

Στα U17 τα 76 σκάφη έτρεξαν επίσης 11 ιστιοδρομίες και οι ιστιοπλόοι μας σάρωσαν. Οι Ιωάννης Τουρνής – Γεώργιος Ηρακλής Μιχαλόπουλος τερμάτισαν 1οι με 44 βαθμούς. Οι Δήμητρα Πελέκη – Φεβρωνία Μπουζάνα ήταν 2ες στην γενική και 1ες στα κορίτσια με 47β., οι Σωκράτης Χαμαριάς – Ιάσων Ξύπας 3οι στη γενική και 2οι στα αγόρια με 70β. και οι Αθηνά Σουλιώτη - Δανάη Μιράντα Αγγελοπούλου τερμάτισαν 9οι στη γενική και 3ες στα κορίτσια. Θαυμάσια εμφάνιση έκαναν και οι Ελεονώρα Χριστοφόρου- Λυδία Ράπτη οι οποίες τερμάτισαν στην 5η θέση με 126 βαθμούς.