Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παπαϊωάννου

Παπαϊωάννου: «Φεύγω από τη Λαμία, δεν πάει άλλο!»

Ο ιδιοκτήτης της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού FM-1, όπου δήλωσε πως θα αποχωρήσει από την ΠΑΕ, όπως είχε προαναγγείλει από τον Μάιο.

Οι λόγοι, σύμφωνα με όσα ανέφερε είναι υγείας, κάτι που είναι γνωστό στο περιβάλλον της πόλης και της ΠΑΕ από καιρό, καθώς και οικονομικοί, αφού το «ψαλίδι» της ΕΡΤ στα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων που προβάλλει από τις συχνότητές της φαίνεται πως φέρνουν σε αδιέξοδο τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ.

Όπως προκύπτει από «κύκλους» της ομάδας και επιβεβαιώνεται από τις αναφορές του στη συνέντευξή του, εφόσον κάνει πράξη όσα ανέφερε περί αποχώρησης, η Λαμία θα προχωρήσει με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό εσόδων-εξόδων, με μια μικρή παρέκκλιση της τάξης του 20%. Έτσι, εφόσον όλα κυλήσουν σύμφωνα με τις προαναγγελίες, έχει ενδιαφέρον η συνέχεια της ομάδας στις μεταγραφές, αφού το ρόστερ δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα.

Η μέρα αποδείχθηκε πως «εγκυμονούσε» εξελίξεις, μετά και την σύγκληση έκτακτου Δ.Σ, παρουσία του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ, αλλά και του προπονητή, Μάκη Χάβου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Εγώ φεύγω, έκανα υπομονή αλλά βλέπω πως παλεύω μόνος μου, ενώ έχω σοβαρά προβλήματα με την υγεία μου. Ούτε γυρολόγος είμαι, ούτε ζω από το ποδόσφαιρο. Ήρθαν 2-3 και μου ζήτησαν το ΑΦΜ της ομάδας, αλλά τους έδιωξα. Εγώ θέλω καθαρή συνέχεια στην ομάδα γιατί δεν θέλω να πιστέψω πως η Λαμία των 100.000 κατοίκων δεν μπορεί να συντηρήσει μια ομάδα στην μεγάλη κατηγορία.

Η Λαμία πήρε 1.410.000 από την ΕΡΤ, άλλα τόσα είναι να πάρει την επόμενη σεζόν, ενώ από τη NOVA κατά τη σεζόν 2017/18 πήρε 1.200.000. Για μένα είναι από τις πιο αδικημένες ομάδες. Επίσης, η Λαμία δεν πήρε δάνειο για να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Η ΠΑΕ συντηρεί το γήπεδο, δεν είναι χωράφι. Όλα, μαζί με το προπονητικό κέντρο, συντηρούνται με χρήματα της ομάδας. 

Είναι πολλοί αυτοί που μπορούν αλλά δεν θέλουν, εγώ όμως εκτός όλων των άλλων έχω και σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αν ενδιαφερθεί κάποιος για τις μετοχές θα τον βοηθήσω με την εμπειρία μου και θα στηρίξω οικονομικά με χορηγία στην φανέλα, κάτι που μέχρι σήμερα που πληρώνω μόνος μου δεν βρέθηκε κανείς να το κάνει.

Δεν θα διασύρω την Λαμία, αλλά δεν μπορώ παραπάνω. Στην χειρότερη των περιπτώσεων η Λαμία θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της την νέα ποδοσφαιρική περίοδο με σφιχτό οικονομικό πρόγραμμα εσόδων – εξόδων με μικρή παρέκκλιση ως 20%».