Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΕΟΚ: Σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις μεταγραφών και αναδιαρθρώσεων - Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρώτη φάση του αναπτυξιακού προγράμματος

ΕΟΚ: Σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις μεταγραφών και αναδιαρθρώσεων - «Τρέχει» η πρώτη φάση του αναπτυξιακού προγράμματος

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης τα πέντε προτεινόμενα άρθρα που αφορούν στους νέους κανονισμούς μεταγραφών και εγγραφών αθλητών, καθώς και αναδιαρθρώσεων των κατηγοριών.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρεται:

«Η πιστή τήρηση της πάγιας αρχής της διοίκησης της ΕΟΚ για διάλογο και συνεργασία, συνεχίζεται με την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για τις προτάσεις του νέου κανονισμού μεταγραφών και εγγραφών αθλητών, όπως επίσης και αυτών για τις αναδιαρθρώσεις των κατηγοριών, εν όψει της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας.

Τα πέντε προτεινόμενα άρθρα μπορείτε να τα δείτε αναρτημένα στην ενότητα «Διαβούλευση» και οι απόψεις και προτάσεις κάθε ενδιαφερόμενου να συμμετάσχει στον δημόσιο διάλογο μπορούν να σταλούν μέχρι τις 20/1/22 στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, [email protected]

Απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχουν συμπληρωθεί είναι:

το ονοματεπώνυμό του συμμετέχοντος

το όνομα του σωματείου, αν εκπροσωπεί τέτοιο

το άρθρο στο οποίο αναφέρεται».

Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης της ΕΟΚ, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και η πρώτη φάση καταγραφής θα ολοκληρωθεί στις 18 Ιανουαρίου.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

«Η δια ζώσης επαφή με όλα τα σωματεία της Ελλάδας, προκειμένου μέσα από αυτές τις επισκέψεις να καταγραφούν αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν τις ακαδημίες και τα αναπτυξιακά τους προγράμματα, εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς σε καθημερινή βάση, από το επιτελείο των αρμόδιων προπονητών.

Το Νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας που άρχισε να υλοποιείται από την 1η Δεκεμβρίου 2021, περιλαμβάνει ένα επιτελείο 16 ομοσπονδιακών και περιφερειακών προπονητών της ΕΟΚ με επικεφαλής τους Νίκο Σταυρόπουλο και Κώστα Τσαρτσαρή, οι οποίοι έχουν χωριστεί σε περιφέρειες και γεωγραφικούς τομείς.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει επισκέψεις σε σχεδόν 300 σωματεία και παρακολούθηση μεγάλου αριθμού αγώνων σε όλη τη χώρα και ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση καταγραφής μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2022.

Ήδη σήμερα (17/12), κοινοποιούνται στις κατά τόπους ενώσεις τα ονόματα των αθλητών που ξεχώρισαν στη διάρκεια της πρώτης φάσης αξιολόγησης.

Οι κλήσεις αυτές αφορούν αποκλειστικά αθλητές γεννημένους το 2006 και 2007 και είναι αποτέλεσμα της παρακολούθησης προπονήσεων ή αγώνων των σωματείων τους.

Οι επισκέψεις των ομοσπονδιακών προπονητών στα σωματεία θα συνεχιστούν με δυναμικό ρυθμό, με στόχο στις 19 Ιανουαρίου που είναι προγραμματισμένες οι επόμενες κλήσεις των ενώσεων, να έχουν αξιολογηθεί όλοι οι αθλητές αυτών των ηλικιών.

Η εξέλιξη του Αναπτυξιακού προγράμματος, θα επιφέρει την περεταίρω αξιολόγηση αθλητών και επανεκτίμηση των δεδομένων που αναπόφευκτα θα αλλάζουν συχνά σε μια τόσο «ζωντανή» διαδικασία».