Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«'Εσκασε» τώρα: Τέλος ο Ιτούδης από την Εθνική!

«'Εσκασε» τώρα: Τέλος ο Ιτούδης από την Εθνική!

Ο Δημήτρης Ιτούδης ολοκλήρωσε τη θητεία του στην Εθνική ομάδα, κάτι που συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση με τον Βαγγέλη Λιόλιο.

Η συνάντηση του προέδρου της ΕΟΚ με τον ομοσπονδιακό προπονητή δεν περιελάμβανε μόνο τον απολογισμό όσων έγιναν το καλοκαίρι με την Εθνική στο Mundobasket, αλλά και το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η αποτυχία της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ σε συνδυασμό με τις σημαντικές απουσίες παικτών αλλά και τα εσωτερικά θέματα που υπήρξαν οδηγούν στην αλλαγή προπονητή, παρά τη συμφωνία που υπάρχει, όπως είχε αναφέρει ο Δημήτρης Ιτούδης, μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στα γραφεία της ΕΟΚ, συζήτησαν για αρκετή ώρα για όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα και βρέθηκαν επί της ουσίας στον ίδιο δρόμο για να θέσουν τέλος στη συνέχεια της συνεργασίας. Ο Ιτούδης έχει συμβόλαιο ακόμα για έναν χρόνο, όμως αντιλήφθηκε και ο ίδιος ότι δεν υπάρχει διάθεση συνέχισης και έτσι οι δύο πλευρές οδηγούνται με συμβιβαστικό τρόπο στο διαζύγιο

Πλέον, αναζητείται η επόμενη μέρα για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι το πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα πάντως αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση για το φινάλε του Δημήτρη Ιτούδη από τον πάγκο της «επίσημης αγαπημένης».