Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΒΙΝΤΕΟ: Οι πανηγυρισμοί της Εθνικής και τα σουβλάκια του Λαρεντζάκη

ΒΙΝΤΕΟ: Οι πανηγυρισμοί της Εθνικής, τα σουβλάκια του Λαρεντζάκη και η αρχηγική ομιλία του Παπανικολάου

Πανηγυρικό το κλίμα στις τάξεις της εθνικής ομάδας μετά τη νίκη-πρόκριση στο Μουντομπάσκετ επί του Βελγίου (70-72). Αφού οι παίκτες έγιναν ένα με τον κόσμο στην κερκίδα, στα αποδυτήρια ακολούθησαν οι ομιλίες του Δημήτρη Ιτούδη, του Βαγγέλη Λιόλιου, αλλά και του Κώστα Παπανικολάου.

Ο προπονητής απευθυνόμενος στους παίκτες, αφού μοίρασε συγχαρητήρια, υποσχέθηκε κέρασμα: «Πραγματικά πιστέψατε σε αυτή τη νίκη. Κάνατε τεράστια προσπάθεια στην άμυνα, οδηγήσατε τον αντίπαλο σε 26 λάθη και άλλα 17 στο παιχνίδι με τη Λετονία. Αυτό είναι σπουδαία υπόθεση. Παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο με τον Τσαϊρέλη και τον Γόντικα και όλο το δεύτερο με τον Τσαλμπούρη. Μπράβο παιδιά, δείξατε ότι έχετε κότσια. Λούντζη, συνέχισε να σουτάρεις! Ο Λάρυ στο τέλος εξασφάλισε ένα δείπνο κερασμένο από μένα με το επιθετικό φάουλ που κέρδισε. Και ο Καλαϊτζάκης νωρίτερα. Θα πρέπει, όμως, να βρεθούμε για να πληρώσω το δείπνο. Για σουβλάκια, ό,τι θέλετε! Το θέμα είναι να βρεθούμε για να κεράσω».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος: «Παγκόσμιο Κύπελλο! Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο πηγαίνει η Ελλάδα. Δεν πηγαίνετε μονάχα εσείς και ο κόουτς και το σταφ, αλλά όλη η Ελλάδα. Το θέλατε, το πήρατε και αξίζει σε σας, σε κανέναν άλλο!».

Τελευταίος τον λόγο πήρε ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου που έβγαλε το… καπέλο στα παιδιά που δεν έχουν σταθερή θέση στην Εθνική: «Θέλω να πω ένα ευχαριστώ. Σε όλους σας. Όσοι έρχεστε στα παράθυρα, καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι για σας να έχετε αυτή την πίεση. Αν κερδίσετε, να λένε ‘δεν έγινε και κάτι, η Εθνική κέρδισε, φυσιολογικό’ και αν χάσετε, να λένε ‘αυτά τα παιδιά δεν μπορούνε’. Είναι μεγάλη μαγκιά σας ότι έρχεστε και προσπαθείτε. Τα λέμε μόνο στους δημοσιογράφους, αλλά πρέπει κάποια στιγμή το ευχαριστώ να έρθει και από μας τους ίδιους. Ένα μεγάλο respect από μέρους μου. Σας ευχαριστούμε πραγματικά».