Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιαννόπουλος: «Δεν εκπληρώσαμε τον στόχο μας»

Γιαννόπουλος: «Δεν εκπληρώσαμε τον στόχο μας»

Η άμυνα ήταν το κλειδί για την Εθνική μας, έτσι ώστε να πάρει τη μεγάλη νίκη κόντρα στην Τουρκία με 81-63 και να περάσει στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά της Βικτόρια, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Τσεχία (5/7, 02:05).

Ο Χάρης Γιαννόπουλος στάθηκε στο γεγονός πως οι διεθνείς θα πρέπει πρώτα να πετύχουν τον στόχο τους και μετά να πανηγυρίσουν. "Δεν θα έπρεπε να χαρούμε τόσο πολύ μια νίκη με την οποία δεν καταφέραμε τίποτα. Εντάξει, καταφέραμε, περάσαμε στον τελικό, σίγουρα είναι σημαντική, αλλά εννοώ ότι δεν εκπληρώσαμε τομ στόχο μας. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη μάχη και θα έχουμε όλο το χρόνο να πανηγυρίσουμε από αύριο, όταν πάρουμε με το καλό την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες", είπε στο επίσημο σάιτ της ΕΟΚ ο 31χρονος φόργουορντ.

Παρά τις επιφυλάξεις πολλών ως προς το τι μπορεί να καταφέρει αυτή η εθνική ομάδα, ο Γιαννόπουλος παραδέχτηκε πως οι διεθνείς δεν έδωσαν μεγάλη σημασία: "Ναι, οκ, ακούστηκαν πάρα πολλά, ίσως και καλοπροαίρετα, αλλά δεν νομίζω ότι δώσαμε και μεγάλη σημασία σε όλα αυτά. Δεν νομίζω ότι επέδρασαν στην ομάδα, ότι λειτούργησαν είτε θετικά είτε αρνητικά. Θα έλεγα ότι μπήκαν από το ένα αυτί και βγήκαν από το άλλο".

"Είμαστε όλοι μια γροθιά και κάθε βράδυ, πραγματικά κάθε βράδυ όμως, πετάγεται και κάποιος άλλος και βάζει το λιθαράκι του στον δρόμο για την επίτευξη του στόχου και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί μέχρι το τέλος. Περνάμε πάρα πολύ καλά και ευχαριστιόμαστε όλοι. Είναι κλασικό και κλισέ, αλλά ναι, ισχύει ότι είμαστε παρέα και βγαίνει προς τα έξω. Κάθε μέρα έχει αυτό το κλίμα η Εθνική που είχε και στα παράθυρα. Έτσι είμαστε, τόσο ενωμένοι και με τόσο καλό κλίμα όσο σε αυτή την ομάδα των παραθύρων".

Όσο για το αν σκέφτεται ήδη το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Γιαννόπουλος παραδέχτηκε πως πρέπει πρώτα να φτάσει εκεί. "Όταν φτάσω θα το σκεφτώ, αλλά επειδή δεν έχω φτάσει ακόμα, δεν θα το σκεφτώ. Κανείς δε θυμάται μετά αυτόν που ήρθε δεύτερος σε ένα Προολυμπιακό τουρνουά, όλοι θυμούνται αυτόν που πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό θέλω να πετύχουμε με την ομάδα", είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις απουσίες τις Εθνικής.

"Όσο κι αν λείπουν κάποια παιδιά από την Εθνική, τα οποία όντως αφήνουν ένα τεράστιο κενό, το οποίο έχουμε κληθεί να το καλύψουμε, νομίζω ότι οι πρωταγωνιστές και όλα τα παιδιά που είναι εδώ απέδειξαν και με το παραπάνω ότι όλοι άξιζαν να είναι εδώ και δεν θα έπρεπε κανείς να μείνει πίσω ή να έχει υποβαθμιστεί".

Όσο για το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό όταν ακούει τη λέξη Τσεχία; "Ε, η πρώτη σκέψη είναι η μπίρα! Λοιπόν, στα σοβαρά τώρα, κατ’ αρχάς εγώ δεν ασπαζόμουν τη γνώμη περί φαβορί Καναδά, εγώ νομίζω ότι και οι τέσσερις ομάδες που φτάσαμε στα ημιτελικά είχαμε το μερίδιό μας στον ρόλο του φαβορί. Η Τσεχία είναι μια ομάδα που έχει πολύ έμπειρους παίκτες, το ίδιο και η Τουρκία. Και ο Καναδάς έχει τους ΝΒΑερς με ένα άλλο στιλ, αλλά νομίζω και οι τέσσερις θα μπορούσαμε να το πάμε μέχρι τέλος. Δεν έχουμε κάνει την ανάλυση της Τσεχίας, έχουμε δει λίγο τα ματς, νομίζω ότι πάμε για μάχη και ελπίζω… σαν τη σημερινή".