Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
142

Μεγάλο μπέρδεμα με την ερμηνεία της ποινής του Ολυμπιακού

Αναμενόμενη ήταν η σημερινή ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός τιμωρείται με υποβιβασμό στην Α2, μετά την απόφασή του να μην αγωνιστεί για δεύτερο ματς μέσα στη σεζόν και πάλι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ.

Ωστόσο, ο τρόπος που έχει διατυπωθεί η ποινή, αφήνει περιθώρια για πολλές ερμηνείες και όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, ακόμη τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο αναφορικά με την τύχη των ερυθρόλευκων.

Στην απόφαση υπάρχει η φράση «ακυρώνει όλα τα αποτελέσματα στην οικεία αγωνιστική περίοδο», κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός χάνει στα χαρτιά όλους τους αγώνες του στη φετινή Basket League.

Αν, λοιπόν, αφαιρεθούν από όλες τις ομάδες οι ήττες από την Ολυμπιακό (για παράδειγμα το Περιστέρι έχει νικήσει τους Πειραιώτες και θα του αφαιρεθεί μόλις μία ήττα), τότε αλλάζει ολοκληρωτικά η βαθμολογία του πρωταθλήματος, άρα και η οκτάδα των πλέι οφ.

Στο κανονιστικό πλαίσιο υπάρχουν συγκρουόμενες διατάξεις και είναι αμφίβολο για το αν είναι δυνατόν να ακυρωθούν αποτελέσματα και να αλλάξει μια βαθμολογία που έχει ήδη επικυρωθεί.

Αν ισχύει αυτό, τότε τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στη regular season δεν μπορούν να ακυρωθούν και θα ακυρωθεί απλά το ματς του στα πλέι οφ με τη λογική ότι είναι ένα νέο πρωτάθλημα και έτσι δεν υποβιβάζεται, αποκλείεται από το φετινό πρωτάθλημα και θα έχει αφαίρεση έξι βαθμών από τη νέα σεζόν.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι αν ισχύσει το πρώτο σενάριο, τότε στα πλέι οφ μπαίνει ο Άρης που πλέον έχει λύσει τα περισσότερα συμβόλαια που είχε σε ισχύ.