Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Απολογήθηκε για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός: «Με αυτά που ζούμε κάθε Κυριακή, ό,τι έγινε ήταν πταίσμα» - Σήμερα η απόφαση!

Απολογήθηκε για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός: «Με αυτά που ζούμε κάθε Κυριακή, ό,τι έγινε ήταν πταίσμα» - Σήμερα η απόφαση!

Απολογήθηκε στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός, με την απόφαση να αναμένεται εντός της ημέρας!

Ο νομικός της πειραϊκής ΠΑΕ, Ιωάννης Χατζησαββάογλου, εξήγησε πως βάσει κανονισμών, οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να ελεγχθούν πειθαρχικά για τη ρίψη μπουκαλιού, αλλά και για τον τραυματισμό του αστυνομικού, καθώς αυτό καταγράφηκε από τον παρατηρητή βάσει μαρτυρίας τρίτου και όχι επειδή το είδε ο ίδιος. Επίσης, ανέφερε ότι δεν υπήρξε είσοδος οπαδών της γηπεδούχου ομάδας στα αποδυτήρια.

Με τη σειρά του, ο Κώστας Καραπαπάς είπε πως η αποστολή του ΠΑΟΚ είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα στην πόρτα μία ώρα πριν την άφιξή της στο γήπεδο. Παράλληλα, τόνισε ότι ο Μάτος προσπάθησε να κλωτσήσει κάποιον από τους παρευρισκόμενους με διαπίστευση, ενώ ο Σαραϊδάρης ήταν αυτός που δημιούργησε αναίτια ένταση έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών, την οποία φύλαγαν τέσσερις αστυνομικοί.

Συνοπτικά, ο Ολυμπιακός ζήτησε να τιμωρηθεί μόνο με πρόστιμο και όχι με ποινή έδρας.

Η αγόρευση του Χατζησαββάογλου:

«Είναι μια υπόθεση που έχει λάβει δημοσιογραφικές εκτάσεις που δεν ασκεί καμία απολύτως επιρροή στην απόφαση.

Παίκτης της αποστολής του ΠΑΟΚ έριξε μπουκάλι. Καλώς δεν έχει κληθεί διότι αυτή η ρίψη δεν αναφέρεται στην έκθεση του παρατηρητή, που είναι ο αρμόδιος να ελέγχει αυτούς τους χώρους. Γι' αυτό ο ΠΑΟΚ δεν είναι κατηγορούμενος.

Η έκθεση της Αστυνομίας είναι συμπληρωματική.

Να μας τιμωρήσετε, αλλά αναλογικά με την πράξη. Με την 4η και 5η πράξη δεν θα ασχοληθούμε.

Στην κλήση σας αναφέρεται ότι: Οι οπαδοί με διαπιστεύσεις εξυβρίζουν. Ρίχνουν ένα μπουκάλι με νερό και ότι απρόκλητα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό.

Από τις 5 αυτές πράξεις στις 4 δεν μπορούμε να κατηγορηθούμε.

Ως προς τη ρίψη μπουκαλιού. Δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί καθώς ο ίδιος ο παρατηρητής λέει, "υπήρχε ρίψη αλλά μην τη λάβετε υπόψιν σας γιατί δεν έπεσε σε κάποιο σώμα. Όταν υπάρχει υπενέργεια τιμωρείται, αλλά ποτέ δεν έχει κριθεί ποτέ από το όργανό σας, ποτέ σε καμία περίπτωση.

Ο παρατηρητής είναι υποχρεωμένος να καταγράφει ό,τι βλέπε, όχι μόνο όσα είναι πειθαρχικώς ελεγκτέα. Δεν υπάρχει ούτε μία νύξη. Δεν αναφέρει τίποτα, ότι χτυπούσαν τα κάγκελα.

Δεν θέλουμε να δείξετε επιείκεια, είναι ο κανονισμός. 

Από τις 5 αυτές πράξεις στις 4 δεν μπορούμε να κατηγορηθούμε.

Ως προς τη ρίψη μπουκαλιού. Δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί καθώς ο ίδιος ο παρατηρητής λέει, "υπήρχε ρίψη αλλά μην τη λάβετε υπόψιν σας γιατί δεν έπεσε σε κάποιο σώμα. Όταν υπάρχει υπενέργεια τιμωρείται, αλλά ποτέ δεν έχει κριθεί ποτέ από το όργανό σας, ποτέ σε καμία περίπτωση.

Ο παρατηρητής είναι υποχρεωμένος να καταγράφει ό,τι βλέπε, όχι μόνο όσα είναι πειθαρχικός ελεγκτέα. Δεν υπάρχει ούτε μία νύξη. Δεν αναφέρει τίποτα, ούτε ότι χτυπούσαν τα κάγκελα.

Δεν θέλουμε να δείξετε επιείκεια, είναι ο κανονισμός.

Ο Ολυμπιακός έχει κληθεί επειδή ο παρατηρητής έγραψε ότι το μπουκάλι έπεσε στο πάτωμα. Δεν έχει το δικαίωμα να γράψει κάτι που δεν έχει αντιληφθεί με τις αισθήσεις του.

Γράφει εδώ: "Μου είπε ότι του είπε ο Λινάρδος". Κατανοείτε ότι υπάρχει μια συσκότιση. Υπάρχει μια τεράστια φιλολογία με τον εν λόγω τραυματισμό ενώ κανονικά δεν άφηνε κανένα ενδεχόμενο παρερμηνείας. Να σημειώσει κάτι που ούτε ο ίδιος το εξέλαβε με τις αισθήσεις του, είναι εκτός λογικής».

Η κατάθεση του Καραπαπά:

«Ήμουν παρών σε ό,τι συνέβη...

Αντιμετωπίσαμε όντως από το πρωί ένα τεχνικό πρόβλημα με μια συρόμενη πόρτα. Όταν καταλάβαμε ότι η πόρτα αυτή ζυγίζει 400 κιλά. Είναι 50 μέτρα από τα αποδυτήρια. Κάναμε προσπάθεια να στηρίξουμε την πόρτα. Μία ώρα πριν ενημερώσαμε. Και οι δύο αποστολές σταμάτησαν σε έναν χώρο που κλείνεται από τρεις διμοιρίες. Εκεί που σταμάτησε η αποστολή του ΠΑΟΚ ήταν μόνο αυτή και η Αστυνομία. Όταν κατάλαβε ότι ήταν εκεί, η Αστυνομία έβαλε στο χώρο αυτόν τρεις διμοιρίες.

Σ' αυτόν τον χώρο, δεν άφηναν ούτε τους εργαζομένους που παίρνουν φανελάκια και διαπιστεύσεις (φωτογράφους, εργαζομένους στις καντίνες),  να περάσουν. Παίκτες του ΠΑΟΚ χειρονομούσαν και ειρωνευόντουσαν. Και κάποιοι εξ αυτών αντέδρασαν λεκτικά.

Όταν λέμε αποστολή του ΠΑΟΚ δεν λέμε μόνο παίκτες. Είδα με τα μάτια μου ότι παίκτης του ΠΑΟΚ πέταξε μπουκάλι. Οι διαπιστευμένοι δεν ήρθαν σε καμία επαφή με τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Η Αστυνομία άρχισε να χτυπάει, για να το πω απλά. Ο Μάτος προσπάθησε να κλωτσήσει έναν από τους διαπιστευμένους κι η Αστυνομία χτύπησε ένα Πολωνό παίκτη του ΠΑΟΚ ονόματι Σφιντέρφσκι.

Για εμάς που ζούμε τί γίνεται κάθε Κυριακή αυτό είναι πταίσμα. Ούτε τους εμπόδισε κανείς, ούτε τίποτα. Και εμείς σταματήσαμε σ' αυτό το σημείο. Ευθύνη έχει η Αστυνομία. Λεκτικά ναι υπήρχαν κάποια που έγιναν... Κάποιοι πιτσιρικάδες τους είπαν "ήρθατε εδώ να μας πείτε...". Κανείς δεν πέταξε τίποτα στον ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ πέταξε. Ενταση ανθρώπων που ήταν εκεί με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ δεν υπήρξε. Τον τραυματισμό του αστυνομικού δεν τον είδα. Ρώτησα μετά και μου είπε ο κ. Λινάρδος ότι κάποιος μου είπε ότι χτύπησε. Δεν είδα τον αστυνομικό ούτε και τη φθορά του υπηρεσιακού κράνους, μπορεί να έγινε με τον οποιοδήποτε τρόπο. Τα ΜΑΤ τους απώθησαν βιαίως και εκεί υπήρξε ένταση. Εγώ κι ο κ. Κουντούρης ήμασταν εκεί και ηρεμήσαμε τα πνεύματα. Η διάρκεια ήταν πολύ μικρή, όση χρειάζεται κάποιος να περπατήσει 5ο βήματα.

Κατ' αρχάς κανείς δεν έφτασε στα αποδυτήρια, ειδικά διαπιστευμένος. Ηλεκτρολόγοι μπορεί να υπήρξαν ή άνθρωποι της Αθλητικής Βίας που έχουν διαπιστεύσεις. Αυτό μπορεί να παρανόησε ο παρατηρητής, που κακώς το έκανε κι αυτό, θα έπρεπε να ξέρει...

Υπάρχουν 4 ένστολοι διαιτητές που φυλάνε τους διαιτητές. Ο κ. Σαραΐδάρης πήγε και κουνούσε την πόρτα των διαιτητών που έχει γείρει λίγο ο ένας αστυνομικός και άρχισε να τη χτυπάει. Είχε έντονο διαπλεκτισμό με άνθρωπο της ασφαλείας που έννομα βρισκόταν εκεί. Αν κάποιος έκανε κάτι παράνομο είναι ο κ. Σαραϊδάρης. Το μόνο που λέει κι ο ΠΑΟΚ είναι χτυπήθηκε ένας παίκτης του από Αστυνομικό.

Εγώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν είδα 8 ανθρώπους με διαπιστεύσεις. Ανθρώπους με διαπιστεύσεις είδα 4 ανθρώπους, οι 2 εξ αυτών ήταν της αθλητικής βίας. Πάντως, κανείς δεν κατήγγειλε ότι κάποιος τους πείραξε  μέσα στα αποδυτήρια. Ούτε πρόβλημα υπήρξε στον αγώνα, ούτε πειράχτηκε κανείς.

Βιάστηκαν κάποιοι να βγάλουν ένα βίντεο, που αποδεικνύει ό,τι λέμε: ότι δε έγινε τίποτα.

Ο κ. Σαραϊδάρης πήγε να δημιουργήσει ένταση από το πουθενά και μάλιστα άνθρωποι του ΠΑΟΚ τον τράβηξαν. Ο διαιτητής δεν γράφει τίποτα στο φύλλο αγώνα».