Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
δωνησ

Ο Δώνης είπε σε Αλαφούζο ότι δεν θέλει αποζημίωση...

Ο Γιώργος Δώνης χθες έλαβε διαβεβαιώσεις από τους Γιάννη Αλαφούζο και Νίκο Νταμπίζα. Αμφότεροι του ξεκαθάρισαν ότι θέλουν να παραμείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού παρά το κάκιστο ξεκίνημα.

Πριν από αυτό, όμως, ο Δώνης είχε επισημάνει στον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού ότι σε περίπτωση απόλυσης δεν θα αξιώσει ούτε 1 ευρώ.

«Για μένα ο Παναθηναϊκός δεν είναι θέμα οικονομικό. Δεν έχετε να πληρώσετε κάτι αν δεν θέλετε να συνεχίσουμε την συνεργασίας μας», τόνισε σχετικά.

Το καλοκαίρι του 2018 η συμφωνία του με τον Γιάννη Αλαφούζου προέβλεπε ότι σε περίπτωση παραίτησης προβλεπόταν να πληρώσει ο ίδιος το συμβόλαιό του. Αντίθετα, σε περίπτωση απόλυσης ο προπονητής θα λάμβανε ως αποζημίωση το υπόλοιπο ποσό του συμβολαίου.

Προφανώς αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να λύσει τα χέρια του Αλαφούζου, ο οποίος όμως του τόνισε ότι τον εμπιστεύεται και τον στηρίζει. 

Τι αποζημίωση θα έπαιρνε, όμως, ο Δώνης;

Η συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό ήταν για 180.000 πέρυσι, 550.000 εφέτος και 1.000.000 μόνο σ’ εκείνον (όχι και στους συνεργάτες του) του χρόνου.

Επομένως, σε περίπτωση που ο Αλαφούζος τον απέλυε και ο Δώνης δεν χάριζε την αποζημίωση, ο σύλλογος θα έπρεπε να αφαιρέσει περίπου 1.400.000 ευρώ από τα ταμεία του.