Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Φερέιρα: «Δεν παίχτηκε παιχνίδι, ο Άρης είχε αμυντικό προσανατολισμό»

Φερέιρα: «Δεν παίχτηκε παιχνίδι, ο Άρης είχε αμυντικό προσανατολισμό»

Στις πολλές καθυστερήσεις που χάλασαν την ροή του αγώνα, στάθηκε ο Αμπέλ Φερέιρα μετά το τέλος του ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, με τον Πορτογάλο τεχνικό να στέκεται στον αμυντικό προσανατολισμό που είχαν οι «κιτρινόμαυροι».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα του PAOK TV:

Για την πρώτη απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: «Στα πρώτα 20-25 λεπτά δεν παίχτηκε παιχνίδι, δεν υπήρχε ομαλή ροή και ρυθμός. Από την αρχή φάνηκε ότι η ομάδα του Άρη κατέβηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς, εμείς θα έπρεπε να έχουμε περισσότερη ταχύτητα και αυτοματισμούς από τα πλάγια.

Νομίζω ότι η αντίπαλη ομάδα κατέβηκε με στόχο να εκμεταλλευτεί κάποια δικά μας λάθη. Εμείς καταφέραμε να κάνουμε 17 σουτ και παρότι είμαι ο πρώτος που κριτικάρω την ομάδα, πιστεύω ότι αξίζαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο από την ισοπαλία».

Για τα δύο γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ: «Είναι δύσκολο να καταφέρω να δώσω μια λογική εξήγηση. Θεωρώ πώς θα έπρεπε να υπήρχε καλύτερη συγκέντρωση, όπως καλύτερη συγκέντρωση θα έπρεπε να έχουμε και στο πρώτο γκολ που δεχθήκαμε.

Είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσουμε κάποια πράγματα. Το γεγονός, όμως ότι η ομάδα κυνήγησε το γκολ, δείξαμε ότι αρνούμαστε να χάσουμε. Θέλαμε πολύ τη νίκη αλλά δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να δουλέψουμε σε κάποια πράγματα και να δούμε τι θα διορθώσουμε».

Για το αν άλλαξε το πλάνο του με την αποχώρηση του Πέλκα: «Δυστυχώς ήταν μια άτυχη στιγμή. Αυτό που κάναμε ήταν να βάλουμε τον Ζαμπά ως δεύτερο επιθετικό. Αυτό που θέλαμε να αλλάξουμε στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ο Μίσιτς να παίξε σαν δεκάρι, με την βοήθεια του Ελ Καντουρί και του Μπίσεσβαρ, με στόχο να έχουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές, πίσω από την μεσαία γραμμή του Άρη.

Δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες για γκολ, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Είχαμε μετά και την κόκκινη κάρτα του Μάτος και βάλαμε τον Γιαννούλη σε μια θέση δεξιού μπακ-χαφ, μια θέση που την έπαιξε για πρώτη φορά».

Για την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του: «Η ομάδα άλλαξε το κέντρο της φέτος. Ο Μίσιτς και ο Ντόουγκλας προσπάθησαν να δώσουν ότι έχουν, οι μεσοεπιθετικοί μας πράγματι δεν είναι σε καλή κατάσταση και θα πρέπει να δούμε πώς θα το δουλέψουμε αυτό. Είναι κάτι που θα πρέπει να το δούμε στις προπονήσεις το επόμενο διάστημα.

Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Θα ήθελα να δώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς μας, που στήριξαν την ομάδα σε δύσκολες στιγμές. Θέλαμε πάρα πολύ να τους δώσουμε δώρο τη νίκη, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Θα τους κάνουμε δώρο στο επόμενο ματς στην έδρα μας».