Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΤΟΥΜΠΑ

Επιβαρυντική για τον ΠΑΟΚ η έκθεση της Αστυνομίας - Δείτε τι αναφέρει... (ΦΩΤΟ)

Επιβαρυντική είναι η έκθεση της Αστυνομίας για τον ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη το βράδυ της Κυριακής (22/9). Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κάνει λόγο ακόμα και για ακρωτηριασμό στο 70ό λεπτό, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στο «ντου» των οπαδών του «Δικεφάλου» μετά το δεύτερο γκολ του Άρη, επιβεβαιώνει την παρουσία διαπιστευμένων ατόμων πίσω από τον πάγκο των «κίτρινων» και τις χειρονομίες που έκαναν προς τα μέλη της αποστολής του Άρη, ενώ αναλυτικά περιγράφεται και η χρήση καπνογόνων και πυρσών, αλλά και η ρίψη κροτίδων στην αγωνιστική περίμετρο..

Ακολουθούν ορισμένα αποσπάσματα της έκθεσης της ΕΛ. ΑΣ:

Κατά το χρονικό διάστημα από 16.10 εώς 18.10 άγνωστοι οπαδοί επιβαίνοντες σε αστικά λεωφορεία με κατεύθυνση το γήπεδο, προκάλεσαν φθορές σε δύο αστικά λεωφορεία.

Με το τέλος της προθέρμανσης των ομάδων, άτομο με διαπίστευση της γηπεδούχου ομάδας έρριψε από απόσταση μια φανέλα της ομάδας του Ολυμπιακού στην οροφή του πάγκου της φιλοξενούμενης ομάδας.

Στο 70ό λεπτό του αγώνα άγνωστος δράστης έρριψε εντός κερκίδας τέσσερα (4) στο χαμηλό διάζωμα, ένα (1) βεγγαλικό χειρός, τύπου κροτίδα, στη θέα της οποίας φίλαθλος επιχείρησε να την απομακρύνει, πλην όμως αυτό εξερράγη, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του αριστερού του χεριού.

Στο 87ο λεπτό (σ.σ. αφού γίνεται πρώτα εκτενής περιγραφής στο άναμμα πυρσών, καπνογόνων και βεγγαλικών), είκοσι περίπου άγνωστα άτομα εισήλθαν από την κερκίδα α4 στον περιβάλλοντα χώρο μέχρι τις διαφημιστικές πινακίδες κατά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος της φιλοξενούμενης ομάδας, όπου και σταμάτησαν μετά την παρέμβαση των υπεύθυνων της γηπεδούχου ομάδας (σ.σ. το ίδιο σκηνικό περιγράφεται και στο 97ο λεπτό).

Μετά το τέλος του αγώνα γύρω στις 20.40 έξωθεν θύρας 4 άγνωστο άτομο-δράστης οπαδός του ΠΑΟΚ πλησίασε και χτύπησε άλλο άτομο στο κεφάλι με αποτέλεσμα να μεταβεί στο Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην έκθεση της αστυνομίας περιγράφεται αναλυτικά η χρήση βεγγαλικών, πυρσών και καπνογόνων σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, με ρίψη μάλιστα αρκετών κροτίδων στην αγωνιστική περίμετρο.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας