Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κάμπος: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος, ευχαριστώ τον Πλατανιά για τη συνεργασία»

Κάμπος: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος, ευχαριστώ τον Πλατανιά για τη συνεργασία»

Μόλις σε ένα ματς πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο του Πλατανιά ο Πάουλο Κάμπος και αποχωρεί όχι λόγω της αγωνιστικής εικόνας των Κρητικών, αλλά επειδή η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει το δίπλωμά του.

Έτσι, ο Βραζιλιάνος τεχνικός φανέρωσε τη λύπη του για αυτήν την εξέλιξη, με δήλωσή του στην ιστοσελίδα του συλλόγου. 

Αναλυτικά η δήλωση του Κάμπος:

«Χθες, όπως είναι γνωστό, ενημερώθηκα από τον κ.Βασίλη Αμανατίδη, ότι η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει το δίπλωμα μου και συνεπώς δεν μου δίνει την άδεια να εργαστώ στη χώρα σας. 

Ήταν μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη. Είμαι πολύ στεναχωρημένος που δεν μπορώ να εργαστώ στον Πλατανιά, αν και στο παρελθόν έχω δουλέψει σε άλλες τέσσερις ομάδες στην Ελλάδα. 

Δεν έχω ακόμα καταλάβει τον λόγο που η ΕΠΟ, δεν αναγνωρίζει το δίπλωμα μου, το οποίο είναι διεθνές. Εχω εργαστεί σε 12 χώρες, δεκάδες συλλόγους, αρκετές εθνικές ομάδες, όμως δεν μπορώ να εργαστώ –ξανά- στην Ελλάδα.

Είμαι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βραζιλίας, έχω πτυχία που αναγνωρίζονται στην πατρίδα μου, αλλά και σε όλη τη Λατινική Αμερική. Όλοι γνωρίζουν τη διαδρομή μου. Έχω καθίσει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, με το ίδιο δίπλωμα με το οποίο ήρθα στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης, με τον οποίο έχω πανηγυρίσει την άνοδο στην Super League. Με τον Αστέρα αντιμετωπίσαμε και νικήσαμε ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. 

Όταν έφυγα από την Ελλάδα, η άδεια που είχα πάρει με το συγκεκριμένο πτυχίο έληξε, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί τώρα δεν ανανεώνεται. Είμαι προπονητής τόσα χρόνια και πρώτη φορά αντιμετώπισα κάτι τέτοιο. Αυτό που έγινε με στεναχώρησε πολύ, γιατί δεν μου δίνεται η ευκαιρία να εργαστώ, μέσω του Πλατανιά, ξανά στην Ελλάδα, όπου έχω μόνο φίλους. Ακόμα και τώρα, όποιον και να ρωτήσετε στις ομάδες όπου έχω εργαστεί, μόνο καλά λόγια έχει να πει για την εργατικότητα μου, τον χαρακτήρα μου, την ειλικρίνειά μου. 

Θέλω να ευχαριστήσω όλους στον Πλατανιά, τον πρόεδρο κ.Μαθιουλάκη και τον Βασίλη Αμανατίδη που μου εμπιστεύθηκαν την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και έπειτα από μια κακή σεζόν. Έχει γίνει εκπληκτική δουλειά από όλους, διοίκηση και ο τεχνικό διευθυντή, προκειμένου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να δημιουργηθεί η ομάδα από την αρχή. 

Υπάρχουν γερές βάσεις, έχουν έρθει πολύ καλοί παίκτες, νέοι σε ηλικία και είμαι σίγουρος ότι ο νέος προπονητής θα κάνει καλή δουλειά. Η ομάδα έχει όλα εκείνα που χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους της και αυτό είναι κάτι που της το εύχομαι ολόψυχα
».