Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σεφτσένκο

Σεφτσένκο: "Ο κορονοϊός μου θυμίζει το Τσέρνομπιλ"

Το δικό του μήνυμα για τον κορονοϊό έστειλε ο Αντρέι Σεφτσένκο από το Λονδίνο όπου βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του. Μάλιστα συνέκρινε την  υπάρχουσα κατάσταση με όσα συνέβησαν πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, όταν έγινε η έκρηξη στο Τσέρνομπιλ.

"Είμαι κλειδωμένος στο σπίτι εδώ και περίπου δέκα μέρες. Βιώνουμε αυτή την περίσταση με την ελπίδα πως όλα θα πάνε καλύτερα. Η μόνη λύση αυτή την στιγμή είναι ο σεβασμός προς τους κανόνες, να μένουμε στο σπίτι όχι μόνο για εμάς τους ίδιους, αλλά και για αυτούς που θα μπορούσαμε να κολλήσουμε, δίχως να γνωρίζουμε ότι είμαστε φορείς του ιού. 

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εθελοντές κάνουν σπουδαία δουλειά, είναι οι ήρωες της εποχής μας και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ γι' αυτό" δήλωσε αρχικά στο “Sky Sport” ο Αντρέι Σεφτσένκο, για να συμπληρώσει: 

"Αυτό που συμβαίνει τώρα, μου θυμίζει μια πολύ παρόμοια κατάσταση που έζησα όταν ήμουν εννέα ετών, ήταν τότε που έγινε η έκρηξη στο Τσέρνομπιλ. Ήταν μια πολύ δύσκολη εποχή. Σε τέτοιες στιγμές, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πιστεύεις στις κυβερνητικές αποφάσεις, χωρίς να κάνεις ηλίθια πράγματα. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τους εαυτούς μας, αλλά όλους εκείνους που μπορεί να επηρεάσουμε".