Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
4

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η κλήρωση για την Τσέλσι και την Παλμέιρας του Φερέιρα (ΦΩΤΟ)

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, θα αντιμετωπίσει την ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αλ Τζαζίρα, την Όκλαντ Σίτι από τη Νέα Ζηλανδία ή τη νικήτρια του Champions League της Ασίας, Αλ Χιλάλ, στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA (3-12/2/22), όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε σήμερα.

Στον άλλο ημιτελικό, η κάτοχος του Copa Libertadores, Παλμέιρας του Άμπελ Φερέιρα, θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα επικρατήσει στον αγώνα μεταξύ της νικήτριας του Αφρικανικού Champions League, Αλ Αχλί, και της νικήτριας του Champions League της CONCACAF, Μοντερέι.

Πέρυσι, η FIFA επέλεξε την Ιαπωνία για να φιλοξενήσει το παραδοσιακό τουρνουά επτά συλλόγων, αφού η διευρυμένη διοργάνωση 24 ομάδων, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Κίνα τον Ιούνιο του 2021, ματαιώθηκε, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η FIFA «μετέφερε» τη διοργάνωση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία είχαν διοργανώσει το τουρνουά το 2009, το 2010, το 2017 και το 2018.

Η ετήσια διοργάνωση συγκεντρώνει πρωταθλητές από τις έξι συνομοσπονδίες ποδοσφαίρου του κόσμου συν τη νικήτρια του πρωταθλήματος της διοργανώτριας χώρας.

1ος γύρος

Αγώνας 1: Αλ Τζαζίρα - Όκλαντ Σίτι 

2ος γύρος

Αγώνας 2: Αλ Αχλί - Μοντερέι

Αγώνας 3: Αλ Χιλάλ - Αλ Τζαζίρα/ Όκλαντ Σίτι FC

Ημιτελικοί

Παλμέιρας - Νικητής Αγώνα 2

Τσέλσι- Νικητής Αγώνα 3