Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Φάμπιο Κοεντράο

Ο Φάμπιο Κοεντράο παράτησε το ποδόσφαιρο και το έριξε στο... (ΦΩΤΟ)

Οι περισσότεροι αθλητές εγκαταλείπουν τις λαμπρές καριέρες τους και επιλέγουν να δρέψουν τους καρπούς μιας ζωής. Υπάρχουν, όμως κι εκείνοι, οι οποίοι προτιμούν να επιστρέψουν στις... ρίζες τους. Όπως ο Φάμπιο Κοεντράο, ο οποίος πλέον είναι ψαράς και το απολαμβάνει!

Ο πρώην αριστερός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι, σε ηλικία μόλις 33 ετών,  να αποσυρθεί, έχοντας ως τελευταίο σταθμό στην καριέρα του τη Ρίο Άβε. Κάτι που είχε πράξει και πριν από δύο χρόνια, παίρνοντας ωστόσο πίσω την απόφασή του λίγους μήνες αργότερα. 

Πλέον, όμως ακολουθεί έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο στη ζωή του, στέλνοντας μάλιστα και σημαντικό μήνυμα.

«Είναι μια δουλειά όπως όλες οι άλλες. Όχι μόνο αυτό. Η θάλασσα είναι όμορφη και τη χρειαζόμαστε. Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σ' αυτή και το επάγγελμά τους πρέπει να είναι σεβαστό όπως όλα τα υπόλοιπα. Οι άνθρωποι που αγαπούν τη θάλασσα και θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της, πρέπει να ακολουθήσουν τη θέλησή τους, το όνειρό τους. Είναι δουλειά και για τις νέες γενιές. Ο πατέρας μου είχε βάρκα, ψάρευε και πάντα πήγαινα μαζί του όταν ήμουν μικρός. Η ζωή μου ήταν η θάλασσα: Η θάλασσα και το ψάρεμα.

Ήξερα ότι θα τελείωνε κάποια μέρα το ποδόσφαιρο και πως θα έπρεπε να πάρω μια νέα κατεύθυνση στη ζωή μου. Και η ευτυχία μου είναι αυτό το καράβι και αυτή είναι η ζωή που θέλω να ακολουθήσω», υποστηρίζει ο πρώην άσος της «Βασίλισσας».

Κοεντράο: Αποσύρθηκε κι έγινε ψαράς!