Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μπάγερν Μονάχου

Κορονοϊός: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας

Tο πρώτο από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα που θα ξεκινήσει ξανά είναι αυτό της Bundesliga. Η σέντρα θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο και οι ετοιμασίες των ομάδων είναι πυρετώδεις. Σήμερα αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες και αναλυτικές οδηγίες από το πρωτόκολλο υγείας της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Όπως έχει γίνει γνωστό σε κάθε γήπεδο θα βρίσκονται μέχρι 322 άνθρωποι. Πέρα από τους 22 ποδοσφαιριστές που θα αγωνίζονται, θα υπάρχουν άλλοι εννιά σε κάθε πάγκο και δέκα μέλη του τεχνικού και ιατρικού επιτελείου. 

Πέντε διαιτητές, τέσσερα ball boys, 23 δημοσιογράφοι για μετάδοση και άλλοι 10 ακόμη από διάφορα Μέσα, δύο πυροσβέστες, τέσσερις αστυνομικοί, πέντε άνθρωποι στο προσωπικό υγιεινής, δύο που θα είναι αρμόδιοι για το αντιντόπινγκ κοντρόλ και δέκα σεκιούριτι. 

Θα υπάρξει επίσης η δυνατότητα στο γήπεδο να βρεθούν ακόμη 8 άνθρωποι του αθλητισμού, όπως προπονητές άλλων ομάδων.

Οι ποδοσφαιριστές δεν θα πηγαίνουν με τα αυτοκίνητά τους στα γήπεδα όπως συνέβαινε ορισμένες φορές, αλλά θα συγκεντρώνεται όλη η ομάδα στο ξενοδοχείο αρκετές ημέρες πριν τους αγώνες. Τα ξενοδοχεία φυσικά θα χρησιμοποιούνται μόνο για τις ομάδες.

Ένας παίκτης θα μένει σε κάθε δωμάτιο, ενώ το φαγητό θα σερβίρεται ξεχωριστά στον καθένα. Σε μέρη που θα συγκεντρώνονται όλοι μαζί θα φοράνε μάσκες και δεν θα επιτρέπεται να ανταλλάζουν αντικείμενα μεταξύ τους. 

Επίσης δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν μαζικά το ασανσέρ, ούτε να πατάνε τα κουμπιά που είναι εστία μόλυνσης, ενώ τα γυμναστήρια δεν θα χρησιμοποιούνται.

Τα μέλη των ομάδων θα τεστάρονται κάθε τρεις ημέρες, ώστε να δουν αν υπάρχει κάποιο κρούσμα και μετά να υπάρξει ιχνηλάτηση των επαφών τους. Στο γήπεδο θα βγαίνουν οι ομάδες ξεχωριστά και με απόσταση, ενώ απαγορεύονται οι χαιρετισμοί, το φτύσιμο και οι ομαδικοί πανηγυρισμοί.