Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χιμένεθ

«Φουλάρει» για Χιμένεθ η ΕΠΟ

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ο βασικός στόχος των στελεχών της ΕΠΟ για το τιμόνι της Εθνικής ομάδας, χωρίς να αποτελεί και τον μοναδικό υποψήφιο.

Ο 57χρονος προπονητής, που έχει εργαστεί στην ΑΕΚ και έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο στην Ελλάδα, είναι στο προσκήνιο για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής μας ομάδας. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κρούση προς τον Μανόλο Χιμένεθ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα προκύψει εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο 57χρονος Ισπανός τεχνικός είναι ο βασικός στόχος των στελεχών της ΕΠΟ, χωρίς ασφαλώς να αποτελεί και τον μοναδικό υποψήφιο για τη διαδοχή του Τζον Φαν Σιπ.

Ο Χιμένεθ, ο οποίος εκτός από την ΑΕΚ έχει εργαστεί σε Ισπανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι ο βασικός υποψήφιος μεταξύ των ξένων προπονητών στη διαδικασία της «προεπιλογής», καθώς ακόμα δεν έχον γίνει επαφές και συζητήσεις, πολύ περισσότερο δεν έχουν γίνει διαπραγματεύσεις, με αλλοδαπούς τεχνικούς. Ο προσανατολισμός της ΕΠΟ είναι προς την πρόσληψη ξένου προπονητή, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Δημητρίου, έκανε λόγο χθες για προπονητές από Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία.

Ο Χιμένεθ είναι έμπειρος, «ελεύθερος», γνωρίζει (αν όχι αναλυτικά, σίγουρα καλύτερα από πολλούς άλλους) τον «χάρτη» του ελληνικού ποδοσφαίρου και αρκετούς από τους Ελληνες παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό, η αλήθεια είναι πως συγκεντρώνει αρκετά από τα στοιχεία που θα ήθελαν στην ΕΠΟ..