Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εθνική ομάδα

«Φουλάρει» για νέο προπονητή στην Εθνική ομάδα η ΕΠΟ, τι ισχύει με τους Έλληνες

Η ΕΠΟ και ο Τζον Φαν Σιπ αποφάσισαν να ολοκληρώσουν την συνεργασία τους. Η ομοσπονδία άρχισε να κάνει δεύτερες σκέψεις μετά την ισοπαλία με το Κόσοβο και τρέναρε τις συζητήσεις, ο Ολλανδός προπονητής κατάλαβε ότι δεν ήταν "ζεστή" στο να τον κρατήσει και ανακοίνωσε ότι φεύγει, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαδικασία για την διάδοχη κατάσταση στον πάγκο.

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης έχει αναλάβει το θέμα, κάνει βέβαια και συζητήσεις με τον Τάκη Φύσσα, όμως εκείνος έχει το γενικό πρόσταγμα, κρατώντας ενήμερο και τον πρόεδρο, Παναγιώτη Δημητρίου. Εκείνος έχει εκφράσει την επιθυμία του για τον Φερνάντο Σάντος, κάτι που δεν είναι ρεαλιστικό προς το παρόν, αλλά και την τάση του για να έρθει ξένος προπονητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται εξελίξεις μετά τις γιορτές. Ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης, συλλέγει πληροφορίες, "ξεσκονίζει" βιογραφικά και θα αρχίσει τις συζητήσεις αμέσως μετά. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει κάποιο όνομα που να ξεχωρίζει, είναι δεδομένο αυτό. Ούτε κοιτάζει προπονητές μονάχα από χώρες της κεντρικής Ευρώπης. 

Η ΕΠΟ δεν μπορεί να ξεφύγει οικονομικά, προσφέροντας πάνω κάτω τα χρήματα που έδινε και στον Φαν Σιπ (500-600.000 ευρώ), ιδανικά θα ήθελε έναν προπονητή σε σχετικά νεαρή ηλικία, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι δεν έχουν αποκλειστεί οι Έλληνες προπονητές. Μπορεί η τάση να είναι για ξένο, αλλά δεν κλείνει καμία πόρτα, ειδικά αν υπάρχει αδιέξοδο με κάποιες περιπτώσεις ξένων που θα ξεχωρίσουν στη λίστα.

Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας δεν θέλουν να βιαστούν, θέλουν να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή και να έρθει ένας άνθρωπος που θα πληροί τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις για να δουλέψει σωστά και μεθοδικά και να επαναφέρει την γαλανόλευκη στις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό είναι το ζητούμενο και ο στόχος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.