Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τάκης Φύσσας

Αυτά υποστήριξε ο Τάκης Φύσσας για τον νέο προπονητή της Εθνικής ομάδας

Ο αθλητικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας, Τάκης Φύσσας, φιλοξενήθηκε στη Nova και μίλησε για την προσπάθεια ανεύρεσης νέου προπονητή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Επίσης αναφέρθηκε στον Τζον Φαν Σιπ, αλλά και στον... μύθο που τον ήθελε να έχει αναβάλει τον γάμο του λόγω του Euro 2004.

Μεταξύ άλλων ο Τάκης Φύσσας ανέφερε: 

«Είμαστε σε αναζήτηση προπονητή, αλλά δεν βρισκόμαστε κοντά. Εξετάζουμε περιπτώσεις με τον Κώστα Κωνσταντινίδη. Δεν είναι ότι δεν βιαζόμαστε, αλλά δεν μπορούμε κιόλας να κάνουμε βιαστική επιλογή. Θα έρθει η στιγμή που θα ανακοινωθεί. Ο νέος προπονητής πρέπει να πατήσει στην πεπατημένη, στη δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία 2,5 χρόνια με τον Τζον Φαν Σιπ, που η Εθνική έχει παίξει μπάλα. Ένα μοντέλο που τα παιδιά αποδέχτηκαν και τους πάει. Απλώς χρειάζεται μεγαλύτερη ψυχή και αποτελεσματικότητα στο τέλος των αγώνων, για να παίρνουμε αυτό που διεκδικούμε στα παιχνίδια.

Το κεφάλαιο Φαν Σιπ έχει κλείσει. Κρατάμε τα θετικά. Θεωρώ ότι έκανε αρκετά πράγματα που βοήθησαν την Εθνική. Υπάρχει μια βάση και μια ατμόσφαιρα που πρέπει να μείνει. Δεν ήταν έτσι όταν αναλάβαμε εμείς. Όλα τα παιδιά είναι αποφασισμένα, υπάρχει μια δυνατή βάση, αλλά δεν φτάνει αυτό. Πρέπει να υπάρχουν θεμέλια για να είναι δυνατή η ομάδα.

Δεν ανέβαλα ποτέ κανέναν γάμο μου. Όταν ήταν να παντρευτώ, είχα πει στη σύζυγό μου ότι θα συμμετάσχω στο Euro και ότι σκοπεύω να δω τον τελικό με τους φίλους μου, τρώγοντας πίτσες. Και ότι μετά θα παντρευτώ μαζί της. Ότι δεν θα κάναμε τον γάμο κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Στις 9 Ιουλίου ήταν ο γάμος, στις 5 Ιουλίου προσγειωθήκαμε στην Αθήνα. Ήταν όλα έτοιμα, απλά πήγα στο τραπέζι».