Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σφόρτσα

«Παίζει» για αντι-Φαν Σιπ ο Σφόρτσα

Ένα «παιδί» του Ότο Ρεχάγκελ και ένα από τα σπουδαιότερα δεκάρια που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Ελβετίας, ο Τσιριάκο Σφόρτσα, βρίσκεται στη λίστα της Εθνικής για τη θέση του προπονητή.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται πως ο 51 ετών τεχνικός υπήρξε ένας σπουδαίος επιτελικός μέσος, με θητεία μεταξύ άλλων σε Μπάγερν Μονάχου, Ίντερ και Καϊζερσλάουτερν. Με προπονητή τον Ρεχάγκελ, μάλιστα, κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας τη σεζόν 1997-98.

Είναι ενδεικτικό ότι με τον προπονητή-θρύλο της Εθνικής μας ο Σφόρτσα πραγματοποίησε τα περισσότερα παιχνίδια του ως ποδοσφαιριστής (146), μιας και εκτός από την Καϊζερσλάουτερν συνεργάστηκαν και στη Μπάγερν, στην οποία φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 10.

Ο Τσιριάκο Σφόρτσα εργαζόταν μέχρι τον περασμένο Απρίλιο στη Βασιλεία, ενώ στην Ελβετία έχει εργαστεί και στη Βιλ 1900, στην Τουν, στη Βόχλεν (εκτός από προπονητής και ως διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος), στη Γκρασχόπερς και στη Λουκέρνη. Το μεγαλύτερο διάστημα που εργάστηκε σε πάγκο ομάδας ήταν από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι τον Απρίλιο του 2012, δηλαδή για 1.019 μέρες, στη Γκρασχόπερς.

Η περίπτωση του Σφόρτσα, λοιπόν, έχει πέσει στο τραπέζι, έχει εξεταστεί και μένει να φανεί αν αποτελέσει το όνομα για το οποίο θα κινηθεί η διοίκηση της ΕΠΟ για τον αντι-Φαν Σιπ. Στα συν της επιλογής Σφόρτσα είναι η γερμανική του φιλοσοφία, αλλά και το γεγονός πως οι αποδοχές του κυμαίνονται στο μπάτζετ που μπορεί να διαθέσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.