Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η ντροπιαστική «πρόσκληση» του πρωθυπουργού της Αλβανίας στη Ρόμα (ΦΩΤΟ)

Η ντροπιαστική «πρόσκληση» του πρωθυπουργού της Αλβανίας στη Ρόμα (ΦΩΤΟ)

Ρόμα και Φέγενορντ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον τελικό της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA, Conference League, το βράδυ της Τετάρτης (25/05) στα Τίρανα.

Ήδη οι οπαδοί της «τζιαλορόσι» έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στην πρωτεύουσα της Αλβανίας και όλη η χώρα κινείται σε ποδοσφαιρικούς ρυθμούς.

Ο πρωθυπουργός της, όμως, Έντι Ράμα, επέλεξε να «χαιρετίσει» την πρόκριση και το ταξίδι της ιταλικής ομάδας στη χώρα του, με μια φωτογραφία του πλοίου «Βλόρα» και να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο ποστάρισμά του στα social media.

Τον Αύγουστο του 1991 χιλιάδες Αλβανοί πολίτες κινήθηκαν αποφασισμένοι προς το φορτηγό - πλοίο προκειμένου να ξεφύγουν από τα πυρά των συμπατριωτών με όνειρο να βρεθούν σε ιταλικό έδαφος και να ζητήσουν άσυλο. Όταν το πλοίο έφτασε στο λιμάνι, οι Ιταλοί λιμενικοί άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του πλήθους για να αποτρέψουν την απόβαση.

Να αναφέρουμε ότι παρότι η ανάρτηση φαίνεται σαν screenshot από τον επίσημο λογαριασμό της ιταλικής ομάδας, δεν υπάρχει αυτή την στιγμή.

Δείτε το ποστ του Ράμα:

Και κάποια από τα σχόλια:

«Αυτές οι φωτογραφίες κρατούν βάσανα, θλίψη, ατέλειωτο».

«Κάθε φορά που βλέπω αυτή τη φωτογραφία νιώθω θλίψη, πόνο, δάκρυα! Εσείς οι άθικτοι κοροϊδεύετε τα συναισθήματα του λαού σας».

«Ντροπή στους Αλβανούς που ξέχασαν ότι αυτό το φέρι που χτυπήθηκε από το ιταλικό πολεμικό πλοίο».