Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
FIFA

Η FIFA κάνει πίσω στα σχέδια της για Μουντιάλ ανά διετία

Δεύτερες σκέψεις φαίνεται πως αρχίζει να κάνει η FIFA σχετικά με τη διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια. Η σθεναρή αντίσταση που συνάντησε από τις περισσότερες ομοσπονδίες σε συνδυασμό με την γενική κατακραυγή των οπαδών έχει φέρει σε δύσκολη θέση την Παγκόσμια Συνομοσπονδία που πλέον εξετάζει σοβαρά εναλλακτικές προτάσεις, εγκαταλείποντας μια και καλή τις ριζοσπαστικές ρυθμίσεις που ετοίμαζε για το Παγκόσμιο Κύπελλο.  

Δυο από αυτές μάλιστα έγιναν γνωστές από τον αντιπρόεδρο της FIFA, Βίκτορ Μοντιλιάνι, ο οποίος αποκάλυψε πως στη Ζυρίχη σκέφτονται την επιστροφή του Confederations Cup ή τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εθνών.

«To Confederations Cup ήταν μια διοργάνωση που δεν είχε ενθουσιάσει τους ανθρώπους, αλλά για κάποιες ομοσπονδίες αποτελούσε συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε ηπειρωτικές διοργανώσεις και στην διεθνή σκηνή. Πλέον έχουμε χάσει αυτόν τον κρίκο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καναδός παράγοντας, τονίζοντας πως μία από τις δύο διοργανώσεις θα μπορούσε να διοργανώνεται ανάμεσα στα Παγκόσμια Κύπελλα.

Πλέον μένει να φανεί αν όντως τα εμπόδια τελικά πείσουν τη FIFA να κάνει στροφή 180 μοιρών στα σχέδιά της περί Μουντιάλ ανά διετία και στρέψει το βλέμμα της σε κάποιο plan B που θα αντικαταστήσει την αρχική ιδέα.