Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μπενίτεθ: «Δεν μπορεί να συγκριθεί η δικιά μου Λίβερπουλ με αυτή του Κλοπ»

Μπενίτεθ: «Δεν μπορεί να συγκριθεί η δικιά μου Λίβερπουλ με αυτή του Κλοπ»

Συνέντευξη στην ισπανική «As» έδωσε ο Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος αναφέρθηκε στην εποχή που καθόταν στον πάγκο της Λίβερπουλ, συγκρίνοντας τα τότε οικονομικά δεδομένα των «Reds» με τα σημερινά, ενώ μίλησε και για τη θητεία του στον πάγκο της Έβερτον!

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπενίτεθ:

«Ο κόσμος θυμάται την ομάδα μου, όμως την συγκρίνουν με μία Λίβερπουλ που έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα και η οποία έχει παίκτες αξίας 40 εκατ. λιρών στον πάγκο. Για αυτό το λόγο δεν μπορείτε να συγκρίνετε τη δική μου Λίβερπουλ με εκείνη του Κλοπ, επειδή θα πρέπει να κοιτάζετε τις λεπτομέρειες. Εγώ είχα μπάτζετ 20 εκατομμυρίων λιρών, 20! Πείτε μου τώρα με 20 εκατομμύρια λίρες τι μπορεί να αγοράσει η Λίβερπουλ. Τίποτα αν αναλογιστεί κάποιος ότι έχει παίκτες που κοστίζουν 40 εκατομμύρια και κάθονται στον πάγκο της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός προπονητής, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη θητεία του στον πάγκο της Έβερτον, λέγοντας:

«Είχαμε να ξοδέψουμε μόλις 1,7 εκατομμύρια λίρες το περασμένο καλοκαίρι. Ακόμα και έτσι, δουλέψαμε με τα χρήματα που είχαμε στη διάθεσή μας και τα πηγαίναμε καλά, μέχρι που ήρθαν οι τραυματισμοί και οι ατυχίες, με τέσσερις που τραυματίστηκαν και έναν που έπεσε ένα έπιπλο πάνω στο δάχτυλό του. Όταν έφυγα, αφήσαμε την ομάδα έξι πόντους πίσω από την 10η θέση, με δύο παιχνίδια λιγότερα και έξι πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Με το που φύγαμε, η Έβερτον πήρε πέντε παίκτες, επέστρεψαν οι τραυματίες και είχαν νέο προπονητή (σ.σ τον Φρανκ Λάμπαρντ), που πρέπει τώρα να αναλάβει τις ευθύνες του».