Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κριστιάνο Ρονάλντο

ΒΙΝΤΕΟ-Κριστιάνο Ρονάλντο: «Μπορώ να παίζω ποδόσφαιρο μέχρι τα...»

«Η ηλικία δεν είναι εμπόδιο. Είναι ένας περιορισμός που βάζεις μόνος στο μυαλό σου» είχε πει μια από τις μεγαλύτερες αθλήτριες των ΗΠΑ, η Τζάκι Τζόινερ Κέρσι. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο υποστηρίζει όσο κανείς άλλο το συγκεκριμένο ρητό. Ποιο ωστόσο μπορεί να είναι το ταβάνι του;

O «CR7» παρότι βρίσκεται μια ανάσα πριν από τα 37 του χρόνια συνεχίζει να προσφέρει μοναδικές παραστάσεις και μιλώντας στο ESPN, αποκάλυψε ότι δεν σκοπεύει να αποσυρθεί σύντομα από την ενεργό δράσης, ιδίως από την στιγμή που το σώμα του τον «στηρίζει».

Γενικότερα σχετικά με το μέλλον του έχουν ακουστεί διάφορα, όπως ότι προτάθηκε από μόνος του στην Μπαρτσελόνα, αλλά και πως η σχέση Λαπόρτα – Μέντες μπορεί να τον φέρει στους Καταλανούς. Ο ίδιος πάντως δεν φαίνεται να έχει τάσεις φυγής από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η ζωή πρέπει να διαθέτει σημαντικές στιγμές για όλους, είτε καλές είτε κακές. Όλα είναι στο πρόγραμμα και όταν τα πράγματα στραβώνουν πρέπει να βρεις τρόπο να σηκωθείς στα πόδια σου. Είμαι χαρούμενος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θέλω να μείνω και θα δούμε τι θα συμβεί.

Ξέρω ότι το σώμα μου θα με κρατήσει επειδή το σέβομαι πάρα πολύ και το ακούω. Αισθάνομαι χαρούμενος που είμαι ένας ποδοσφαιριστής που έχει δείξει ότι η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Προσπαθώ να είμαι στο υψηλότερο επίπεδο όσο παίζω και να αποδίδω καλά στο γήπεδο. Θα δούμε αν θα μπορώ να παίζω μέχρι τα 40, 41 ή 42. Αλλά ο σημαντικότερος στόχος μου είναι να απολαμβάνω τις στιγμές.

Για μένα, μια ικανότητα που έχω είναι η προσαρμογή. Είναι η πιο κατάλληλη λέξη για να περιγράψει έναν ποδοσφαιριστή που θέλει να έχει μεγάλη καριέρα. Έχω καταφέρει να φέρω ισορροπίες. Ξέρω να προσαρμόζω την ηλικία με τη φιλοσοφία, το σώμα και το μυαλό μου.

Επίσης, ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να διαβάζει το παιχνίδι. Η εμπειρία θα τον βοηθήσει. Και εγώ την έχω. Ξέρω πότε να πιέσω, αν δω ότι δεν θα αντέξω, δεν θα συνεχίσω. Αυτή όμως είναι κι η αφοσίωσή μου στο ποδόσφαιρο.

Κάθε μέρα, εβδομάδα, μήνα και χρόνο είμαι εδώ για να είμαι ανταγωνιστικός κόντρα σε παίκτες 20 χρονών. Γι’ αυτό είμαι περήφανος και θέλω να συνεχίσω. Είμαι επίσης περήφανος που λέτε ότι “ο Κριστιάνο παίζει στα 36, τα 37 του και διατηρεί το επίπεδο με το οποίο μας είχε συνηθίσει”. Δεν είναι για όλους αυτό».