Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
στρατιωτικά φορτηγά

Πρόεδρος Αταλάντα: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα φορτηγά μπροστά στα νεκροταφεία»

Η Ιταλία βρίσκεται στο κέντρο της πανδημίας και έχει χτυπηθεί όσο καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα από τον κορονοϊό. Οι εικόνες από τη Βόρεια Ιταλία είναι συγκλονιστικές, με τον πρόεδρο της Αταλάντα, Αντόνιο Περκάσι, να δηλώνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει τα φορτηγά του στρατού, τα οποία γεμάτα φέρετρα καταφτάνουν σε κομβόι στα νεκροταφεία.

Ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής ομάδας περιέγραψε με ανατριχιαστικό τρόπο τις πρωτόγνωρες στιγμές που βιώνουν όλοι στη  βόρεια Ιταλία και υποκλίθηκε στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που δίνουν μεγάλη μάχη μέρα και νύχτα, για να σώσουν όσες περισσότερες μπορούν ανθρώπινες ζωές.

«Βιώνω αυτή την εμπειρία πολύ άσχημα. Είναι μια ανυπολόγιστη τραγωδία. Είχαμε οκτώ περιπτώσεις ανθρώπων που δουλεύουν στην Αταλάντα και ήταν ένα πολύ λυπηρό και σκληρό πράγμα, που όμως επηρεάζει και τους νεαρούς. Αντιμετωπίζουμε μια πραγματική βόμβα για την υγεία, έναν διαφανή εχθρό, γίνεται παγκόσμιος πόλεμος. Οι εικόνες στρατιωτικών φορτηγών που παρατάσσονται μπροστά στο νεκροταφείο του Μπέργκαμο θα παραμείνουν για πάντα στην καρδιά μας”, δήλωσε αρχικά, για να συμπληρώσει: 
         
“Εμείς, ως άνθρωποι, συνηθίζουμε να αγωνιζόμαστε και να μην εγκαταλείπουμε ποτέ. Το Μπέργκαμο δεν πρέπει να παραδοθεί. Οι άνθρωποι του Μπέργκαμο είναι λίγο κλειστοί, αλλά πολύ γενναιόδωροι και συνηθίζουν να πολεμούν χωρίς ποτέ να εγκαταλείπουν, ακόμα κι αν είναι κάτι που δεν έχει δει ποτέ ή δεν συνέβη ποτέ πριν.

Θέλω, ακόμη και για λογαριασμό της ομάδας, να αγκαλιάσω όλους εκείνους που υποφέρουν και να σας δώσω μια μεγάλη ευχαριστία σε όλους τους γιατρούς και τους φορείς του κλάδου που κάνουν μια απίστευτη δουλειά. Ήμουν σε ένα νοσοκομείο και όταν είσαι εκεί, φαίνεται σαν ένα κακό όνειρο, απλά θέλεις να κλάψεις. Ευτυχώς, αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν, αυτοί που δουλεύουν για να κάνουν θαύματα».