Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΑΕΚ

Η αντίδραση της ΑΕΚ στην τιμωρία της UEFA

Ένα θέμα που γνώριζαν στην ΑΕΚ. και είχαν διευθετήσει, αλλά περίμεναν την επίσημη τοποθέτηση της UEFA σε αυτά τα ζητήματα, είναι αυτό που προέκυψε με την τιμωρία της για το Financial Fair Play.

Επί της ουσίας οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη συμμορφωθεί με τις διατάξεις του FFP και το θέμα θεωρείται λήξαν. Ήταν ένα γνωστό ζήτημα που απασχολούσε την ομάδα καιρό και το οποίο διευθετήθηκε χωρίς περαιτέρω συνέπειες έπειτα από συνεχόμενες επαφές με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η θέση της ΠΑΕ Α.Ε.Κ. αναφέρει πως «Πρόκειται για συγκεκριμένες και τυπικές παραβάσεις του κανονισμού του Financial Fair Play στις ελεγχόμενες περιόδους 2014-18. Το πρόστιμο είναι ανάλογο των εσόδων της ΠΑΕ ΑΕΚ από την UEFA για τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε αυτή τη χρονική περίοδο.

Αυτές οι παραβάσεις έχουν ήδη θεραπευτεί, το θέμα είναι λήξαν και η ΠΑΕ ΑΕΚ σέβεται και είναι απόλυτα συμμορφωμένη με τις διατάξεις του FFP. Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα συμμετοχής μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Πρόκειται για συμφωνημένο πρόστιμο όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της UEFA, στο οποίο προβλέπεται επίσης παρακράτηση 10% στα έσοδα από την επόμενη ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα συμμετάσχει η «Ένωση». Εννοείται πως αν διαπιστωθούν ξανά παρατυπίες δεν θα υφίσταται αντίστοιχος διακανονισμός, αλλά αυτόματα επιβάλλεται τιμωρία ενός έτους.