Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έρχεται Αθήνα και πιάνει δουλειά ο Αλμέιδα - Το πλάνο προετοιμασίας της ΑΕΚ

Έρχεται Αθήνα και πιάνει δουλειά ο Αλμέιδα - Το πλάνο προετοιμασίας της ΑΕΚ

Στην Αθήνα θα βρίσκεται ο Ματίας Αλμέιδα με την οικογένειά του την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα. Ο Αργεντινός τεχνικός έρχεται για μόνιμη εγκατάσταση και αμέσως θα πιάσει δουλειά.

Ο σχεδιασμός της ΑΕΚ βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα για τη νέα σεζόν και μένει να φιξαριστούν οι λεπτομέρειες. Η Ένωση θα κάνει προετοιμασία και πάλι στην Ολλανδία, στο Burgh-Haamstede, όπως και πέρυσι.

Η επίσημη έναρξη της προετοιμασίας της Ένωσης με τεστ και εργομετρικά έχει οριστεί στις 6 Ιουλίου, αλλά αυτό αφορά κυρίως τους διεθνείς που έχουν υποχρεώσεις έως και τις 15 Ιουνίου.

Οι υπόλοιποι μη διεθνείς αλλά και ποδοσφαιριστές από την ΑΕΚ Β που ενδεχομένως επιλεγούν στο ξεκίνημα της δουλειάς θα ξεκινήσουν νωρίτερα δουλειά στα Σπάτα από τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου.

Παράλληλα, θα υπάρξουν και προγράμματα ατομικής προετοιμασίας πριν από την έναρξη της προετοιμασίας που θα σταλούν στους ποδοσφαιριστές ανάλογα με το αν είναι διεθνείς και έχουν βαρύ πρόγραμμα ή όχι.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του εδώ, θα γίνουν και οι επαφές του Αργεντινού τεχνικού με τους παίκτες από το νυν ρόστερ αλλά και η τελική οριστικοποίηση της συμμετοχής παικτών που επιστρέφουν από δανεισμό και που υπολογίζονται για την προετοιμασία, όπως οι Αθανασιάδης, Μπότος, Αλμπάνης, και τους οποίους θα εξετάσει ο προπονητής από την εκτός ΑΕΚ εφετινή τους παρουσία και συμμετοχή στις ομάδες που ήταν.

Επαφές θα γίνουν και με παίκτες από την ΑΕΚ Β που έχουν ξεχωρίσει με τελική φυσικά επιλογή να ανήκει στον Αλμέιδα και ανάλογα με τις ανάγκες του ρόστερ και είναι πιθανό να ξεκινήσουν με την πρώτη ομάδα προετοιμασία.

Εξάλλου, έχει δοθεί από τώρα από τους συνεργάτες του και από τον ίδιο το αναλυτικό πλάνο δουλειάς, κάθε μέρας μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.

Οσον αφορά το πότε θέλει ο Αλμέιδα να δώσει η ομάδα φιλικά προετοιμασίας, τι είδους φιλικά, όλες οι μικροαλλαγές που θέλει στα Σπάτα, όλο το πλάνο της καθημερινής λειτουργίας και φυσικά όλα θα δρομολογηθούν πλέον στην τελευταία λεπτομέρεια με την άφιξή του στην Αθήνα.