Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κίνηση 35 εκατ. από Μαρινάκη για το 75% της... - Πήγε για deal πριν μπει στη Ρίο Άβε

Κίνηση 35 εκατ. ευρώ από Μαρινάκη - Πήγε για deal πριν μπει στη Ρίο Άβε

Μεγαλομέτοχος της Ρίο Άβε είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την Κυριακή, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο αποδέχτηκε την πρότασή του για το 80% των μετοχών. Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ επιχείρησε να επενδύσει στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. 

Προ ημερών έγινε γνωστό το ενδιαφέρον του για την Πάσος Φερέιρα, αλλά η εφημερίδα «Record» αποκαλύπτει πως είχε γίνει επίσημη πρόταση και για το 75% της Πορτιμονένσε.

Συγκεκριμένα, ο Μαρινάκης κατέθεσε πρόταση ύψους 35 εκατ. ευρώ για να αγοράσει το 75% των μετοχών της Πορτιμονένσε, αλλά δεν έγινε δεκτή. Ο μεγαλομέτοχος Τεόντορο Φονσέκα δεν θέλησε να πουλήσει τις μετοχές του, θέλοντας να συνεχίσει το έργο του στην ομάδα.

Τα τελευταία χρόνια η διοίκηση της  Πορτιμονένσε έχει επενδύσει μεγάλα ποσά στο γήπεδο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έργα αναβάθμισης του προπονητικού κέντρου στο Αλγκράβε, τα οποία θα το καταστήσουν σε ένα από τα πιο πλήρη αθλητικά πάρκα στην Πορτογαλία.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η διοίκηση της Πορτιμονένσε έχει απορρίψει κι άλλες προτάσεις από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως Βραζιλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Μέση Ανατολή και Ασία, για το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας.