Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κουαλιατά

Οριστική η συμφωνία για τον Κουαλιάτα στον ΠΑΟΚ, αυτές είναι οι λεπτομέρειες

Ο ΠΑΟΚ παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί η χρονιά, προχωράει στην πρώτη του μεταγραφική κίνηση ενόψει της νέας σεζόν. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κάτω από άκρα μυστικότητα συμφώνησε για την απόκτηση του Νικολά Κουαλιάτα, από τη Μοντεβιδέο Γουόντερερς.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν έρθει σε επαφές πριν μερικές μέρες με την ομάδα από την Ουρουγουάη και τα βρήκαν για ένα ποσό κοντά στα 1,8 εκατ. ευρώ, με τον 22χρονο επιθετικό μέσο να αναμένεται το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, για να ολοκληρώσει και τυπικά την συμφωνία. 

Ο ΠΑΟΚ παρακολουθούσε την περίπτωση του Κουαλιάτα εδώ και αρκετούς μήνες και είχε μιλήσει μαζί του πριν τέσσερις μήνες. Μάλιστα, και τότε ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχα καταθέσει επίσημη πρόταση στη Μοντεβιδέο, όμως είχε απορριφθεί εκείνη, διότι δεν κάλυπτε τα «θέλω» του συλλόγου.

Πριν 3-4 μέρες όμως ο ΠΑΟΚ προσέγγισε και πάλι την ομάδα από την Ουρουγουάη, κατέθεσε πρόταση 1,8 εκατ. ευρώ, η οποία και έγινε δεκτή. Αξίζει να σημειωθεί πως στη συμφωνία ανάμεσα στις δυο ομάδες, ο ΠΑΟΚ θα έχει το 80% του παίκτη, ενώ η Μοντεβιδέο θα διατηρήσει το υπόλοιπο ποσοστό (20%). Από εκεί και πέρα λέγεται πως στην συμφωνία η ομάδα από τη Λατινική Αμερική θα έχει και ποσοστό μεταπώλησης, το οποίο όμως δεν έχει γίνει γνωστό.

Την περσινή σεζόν με την φανέλα της Μοντεβιδέο Γουόντερερς ο Κουαλιάτα ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα της Ουρουγουάης, έχοντας 30 συμμετοχές, τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ. Φέτος, σε 14 αναμετρήσεις δεν έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, έχοντας μοιράσει, ωστόσο τρεις ασίστ.