Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
412

ΒΙΝΤΕΟ: Η θέση του Κλάτενμπεργκ για τα πέναλτι κατά ΑΕΚ και υπέρ Ολυμπιακού στα ματς με ΠΑΣ και Βόλο

Κανένα διαιτητικό λάθος στα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής της Super League 1, σύμφωνα με την ανάλυση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Σωστό το πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ κόντρα στην ΑΕΚ, σωστό κι εκείνο επάνω στον Ρέαμπτσιουκ στο Ολυμπιακός-Βόλος, όπως κι αυτά υπέρ Παναθηναϊκού και ΟΦΗ, όπως αναφέρει στην ανάλυσή του ο Άγγλος αρχιδιαιτητής. 

Για το πέναλτι που δόθηκε στους "Ζωσιμάδες", ο Κλάτενμπεργκ ανέφερε: "H KEΔ συμφωνεί με την ομάδα διαιτητών για καταλογισμό πέναλτι, καθώς ο αμυντικός κατά τη διεκδίκηση κλώτσησε το πόδι του επιτιθέμενου χωρίς να αγγίξει τη μπάλα". 

Για το πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ κόντρα στον Ιωνικό, σημείωσε: "Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό είναι ένα πέναλτι, καθώς ο αμυντικός κατά τη διεκδίκηση πατάει το πόδι του αντιπάλου του χωρίς να αγγίζει τη μπάλα. Επίσης, στη διάρκεια της φάσης του πέναλτι υπήρχε πιθανό χέρι, η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό ήταν τυχαίο και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί". 

Για το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού κόντρα στον Βόλο, είπε: "Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι είναι πέναλτι, καθώς ο αμυντικός σπρώχνει ξεκάθαρα τον αντίπαλό του από πίσω κατά τη διεκδίκηση, εμποδίζοντάς τον να φτάσει στη μπάλα". 

Για το πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Παναιτωλικό: "Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό είναι πέναλτι, καθώς ο επιθετικός βάζει το πόδι του στη μπάλα πριν ο αμυντικός κλωτσήσει το πόδι του επιθετικού".