Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
2

Τι είπαν Βαρούχας, Κάκος και Σπάθας για τη φάση που «φωνάζει» ο Παναθηναϊκός και τα ακυρωθέντα γκολ της ΑΕΚ

Ο Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στην «Αθλητική Κυριακή» της ΕΡΤ, συντάχθηκε με τον Ούγγρο διαιτητή Τάμας Μπόγκναρ και την απόφασή του στη φάση με τον Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα.

Ο καθηγητής διαιτησίας αποφάνθηκε πως ορθώς δεν υπήρξε γκολ, διότι η μπάλα δεν είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή. Επίσης, όσον αφορά στα δύο ακυρωθέντα τέρματα του Στίβεν Τσούμπερ, επεσήμανε ότι πάρθηκε η σωστή απόφαση και στις δύο περιπτώσεις.

Από την πλευρά του, ο Τάσος Κάκος σχολίασε στην εκπομπή «Total Football» του Open την επίμαχη φάση του 47ου λεπτού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Είναι μια δύσκολη περίπτωση. Από την οθόνη δεν φαίνεται. Υπάρχει ένα άλλο πλάνο. Φαίνεται πως υπάρχει επαφή της μπάλας από τη γραμμή. Θα συμφωνήσουμε με τον βοηθό και τον διαιτητή».

«Με τη βοήθεια της γραμμής του οφσάιντ, η Ουγγαρέζα στο VAR διόρθωσε τον βοηθό και ακυρώθηκε το γκολ ως οφσάιντ. Αντίστοιχα, είχε καίρια παρέμβαση και στο 96’», τόνισε για τα ακυρωθέντα γκολ της ΑΕΚ.

Τέλος, ο Ηλίας Σπάθας ανέφερε στην εκπομπή «Super Μπάλα» του Mega τα εξής: «Είναι αρκετά δύσκολο. Έχουμε κάνει ζουμ. Καταλήγουμε ότι δεν γίνεται ξεκάθαρο. Πρέπει να περάσει όλη η περιφέρεια της μπάλας. Εδώ φαίνεται, ότι το σημείο της μπάλας που ακουμπάει στο έδαφος, έχει περάσει, αλλά η περιφέρεια όχι. Σωστά ακυρώθηκαν τα τέρματα του Τσούμπερ ως οφσάιντ. Είναι οριακές οι φάσεις».