Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πρόεδρος ΕΠΟ: «Απέτυχε ο Φαν Σιπ - Ξένος ο επόμενος προπονητής της Εθνικής - Αυτός ο διακαής πόθος μου» - Η πρόταση για όριο Ελλήνων στην 11άδα

Πρόεδρος ΕΠΟ: «Απέτυχε ο Φαν Σιπ - Ξένος ο επόμενος προπονητής της Εθνικής - Αυτός ο διακαής πόθος μου» - Η πρόταση για όριο Ελλήνων στην 11άδα

Ο Παναγιώτης Δημητρίου μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εθνική μας ομάδα.

Για τον διάδοχο του Τζον Φαν Σιπ που «απέτυχε»|, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν έκρυψε ότι θα είναι ξένος και πως διακαής πόθος του παραμένει ο Φερνάντο Σάντος.

Μίλησε επίσης για όριο Ελλήνων παικτών στις ενδεκάδες των ομάδων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημητρίου:

Για τον έλεγχο με τις μάσκες στα γήπεδα: «Δεν μπορείς να κάνεις έλεγχο για μάσκες στις εξέδρες. Δεν είναι εφικτό».

Για τον Αυγενάκη: «Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι για τον κ. Αυγενάκη. Δεν έχουμε καλή συνεργασία μαζί του. Ποτέ δεν βρεθήκαμε. Με τον κ. Ζαγοράκη -απ’ ό,τι μου είχε πει- όχι δεν είχαν βρεθεί. Γνώριζα ότι δεν είχε κάνει ραντεβού μαζί του ο κ. Ζαγοράκης και είχε κάνει κάποιες επαφές με τον κ. Γεραπετρίτη».

Για την κατάσταση με τις Ενώσεις: «Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται με τις Ενώσεις. Χρειάζονται χρηματοδότηση από την Πολιτεία, αλλιώς θα κλείσουν».

Για τον Φαν Σιπ: «Επιβεβαιώθηκε η αποχώρησή του. Όχι, δεν είχαμε μιλήσει πριν κάνει την ανάρτησή του. Πίστευα πως θα γίνει ένα ραντεβού της διοίκησης με τον κ. Φαν Σιπ. Είχαμε πει να γίνει ένα ραντεβού τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι. Ο προπονητής είχε και έχει υποχρέωση πρώτα να ανακοινώσει στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας το οτιδήποτε και μετά να κάνει ό,τι κάνει.

Είχα πει στους συνεργάτες μου να κλειστεί το ραντεβού με τον κ. Φαν Σιπ. Ήταν ατυχής η φράση του Φαν Σιπ για διαφορά στο όραμα. Τελείως ατυχής. Έπρεπε να πάρει την ανάλογη απάντηση. Σε δύο διοργανώσεις δεν πέτυχε τους στόχους του. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν πετυχημένη η παρουσία του».

Για τον διάδοχο και τον Σάντος: «Είναι δεδομένο πως θα είναι ξένος ο επόμενος προπονητής. Όχι, δεν έχουμε έρθει σε επαφή με κάποιους. Διακαής μου πόθος είναι ο Σάντος. Δεν λέω ότι θα έρθει. Όχι, δεν έχουμε κάνει συζήτηση».

Για την έλλειψη Ελλήνων παικτών στις ομάδες: «Πρέπει να βάλουμε ένα όριο. Στην ενδεκάδα να παίζουν τουλάχιστον τέσσερις Έλληνες βασικοί. Αυτή θα είναι η πρότασή μου».