Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανοίγει η... κάνουλα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα χρηματοδοτήσει τον Βοτανικό!

Ανοίγει η... κάνουλα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα χρηματοδοτήσει τον Βοτανικό!

Σημαντική εξέλιξη, μεταξύ άλλων και για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας!

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε χθες τον κανονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και η χώρα μας προσβλέπει σε προκαταβολή ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμα 3,4 δις ως το τέλος του χρόνου.

Σημειώνεται ότι ο σχετικός κανονισμός προβλέπει πως τα κράτη-μέλη θα παρέχουν πληροφόρηση για τους τελικούς δικαιούχους των δαπανών και η Κομισιόν θα έχει κι αυτή τη δυνατότητα να προβεί σε έρευνα επί των δεδομένων αυτών.

Η οριστικοποίηση της τελικής πρότασης για τα έργα και τις μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιηθούν με χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης ετοιμάζεται πυρετωδώς από το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να είναι από τα πρώτα που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου.

Λίγες μέρες νωρίτερα αναμένεται να έχει ενεργοποιηθεί και ο κανονισμός λειτουργίας και διοίκησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού.

Από εκεί και πέρα, θα ακολουθήσει μια νέα δίμηνη διαβούλευση με τις Ευρωπαϊκές Αρχές και στο τέλος Απριλίου ή το αργότερο στις αρχές Μαΐου, το ελληνικό σχέδιο θα πάρει την τελική έγκριση από τα ευρωπαϊκά όργανα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθεί και από την ελληνική Βουλή για να μπει στη φάση αναμονής της είσπραξης της πρώτης δόσης.