Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
24

Καραπαπάς-Γκαγκάτσης-Κοσμάς: Τι είπαν στη Γ.Σ. της ΕΠΟ για την κατανομή των χρημάτων στη Super League 2

Το θέμα της κατανομής των χρημάτων που προέρχονται από τη φορολόγηση των παικτών του τυχερών παιγνίων στη Super League 2, συζητήθηκε στη Γ.Σ. της ΕΠΟ και οι εκπρόσωποι των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, πήραν θέση.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, ανέφερε ότι: “Από τα 64 εκατομμύρια γίνεται διανομή. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δίνεται ένα συγκεκριμένο ποσό. Υπάρχει συγκεκριμένη ΚΥΑ. Είναι το ίδιο κομμάτι, κάποιος θα πάρει μεγαλύτερο και κάποιος θα χάσει. Τα χρήματα είναι πόροι του υπουργείου Οικονομικών. Από το 50% του επαγγελματικού αθλητισμού παίρνουμε το 25%. Οι φίλαθλοι των ομάδων μας είναι 25%. Εμείς των μεγάλων ομάδων, μάλιστα, δεχόμαστε να μοιραστούμε το ίδιο με τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας μας, γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε. Εμείς γιατί να ψηφίσουμε αυτό;».

Ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, είπε: «Είμαστε εδώ οι τέσσερις μεγάλες ομάδες της κατηγορίας. Οι δέκα ομάδες που θα πάρουν από 1,5 εκατομμύριο ευρώ δεν είναι εδώ για να υπερασπιστούν. Με τη SL2 δεν έχουμε τίποτα, μακάρι να πάρουν τα 8,5 εκατομμύρια που τους υποσχέθηκαν αρχικά, αλλά δεν γίνεται να κοπούν τα δικά μας λεφτά. Αν παίρναμε 1 εκατομμύριο και 280.000 από τις Β' ομάδες, εμάς η διαφορά μας είναι μόνο 200.000 με το τωρινό και δεν είναι μεγάλο θέμα. Παρ’ όλα αυτά, εμείς εδώ είμαστε και οι άλλοι λείπουν. Δεν γίνεται να πλακωνόμαστε με τις ομάδες της SL2 που οι άνθρωποι θέλουν να πάρουν τα χρήματά τους δικαιολογημένα. Γιατί να παίρνουν χρήματα οι Μεσογειακοί Αγώνες από αυτό τον κωδικό;».

Ο α’ αντιπρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, τόνισε: «Εμείς δεν έχουμε καμία αντιδικία με τη SL2, διαφωνούμε με την πρακτική του υφυπουργού. Αντιλαμβανόμαστε ότι με 60.000 δεν μπορούν να επιβιώσουν οι ομάδες της SL2. Δεν γίνεται να μοιράζει αυτά τα λεφτά στους Μεσογειακούς».