Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γρατσάνης: «Δεν δέχομαι να με λέει άχρηστο ο Κλάτενμπεργκ»

Γρατσάνης: «Δεν δέχομαι να με λέει άχρηστο ο Κλάτενμπεργκ»

Την απόφαση να δηλώσει κώλυμα για τη φετινή σεζόν πήγε ο Βαγγέλης Γρατσάνης, στέλνοντας επιστολή στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, στην οποία του εξηγεί τους λόγους. Ο Τρικαλινός ρέφερι μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για τον παραγκωνισμό των Ελλήνων διαιτητών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γρατσάνη:

«Το έχει κάνει και ο κ. Σκουλάς πριν από εμένα για τους ίδιους λόγους. Η διαδρομή μου στον χώρο, αλλά και η προσωπική δεν μου επέτρεπε να συνεχίσω με τους κανόνες του Άγγλου αρχιδιαιτητή. Αισίως την 10η αγωνιστική κάποιοι διαιτητές, ανάμεσά τους και εγώ, έχουν συμμετάσχει σε ένα αγώνα την στιγμή που ξένοι έχουν παίξει παραπάνω από ένα ματς. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, εφόσον συνεχίζει ο ίδιος, αποφάσισα να δηλώσω κώλυμα γιατί δεν δέχομαι να με λέει άχρηστο» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Με αυτή την λογική σε λίγο δεν θα έχει διαιτητές. Βλέπω και από την Ένωσή μου ότι δεν υπάρχουν διαιτητές για το τοπικό. Η λογική του ήταν να κάνει τους διαιτητές 21 για να έχει περισσότερες επιλογές. Αλλά έχουμε παίξει μόλις ένα παιχνίδι στα δέκα, άρα στα 30 θα ήταν τρία. Έχουν γίνει συζητήσεις από το συνδικαλιστικό όργανο που δεν κατέληξαν πουθενά. Είναι δύσκολο συλλογικά να πεις δεν κατεβαίνουμε γιατί υπάρχουν ποινές.

Μακάρι με την δική μου στάση να καταλάβει ότι πρέπει να αλλάξει κάτι στην αντίληψη. Τηλέφωνο δεν μου έκανε την τιμή να μου πάρει. Μου απάντησε χθες με email και μου είπε ότι αποδέχεται την απόφασή μου και ανέφερε ότι η απόφαση για ξένους είναι μεταξύ ΕΠΟ και UEFA. Δεν είμαι, όμως, μόνο εγώ, είναι πολλοί που είχαν αυτή την αντιμετώπιση. Μακάρι να ήμουν μόνο εγώ γιατί θα μπορούσε να πει ότι δεν του κάνω».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Κάποια από αυτά που γράφονται είναι υπερβολές. Δεν μπορεί να φταίνε για όλα οι Έλληνες διαιτητές. Επειδή δεν μπορούμε να αλλάξουμε όλες τις ομάδες και όλους τους διαιτητές περιμέναμε από τον Άγγλο να έχει μία άλλη αντίληψη για να βοηθήσει. Υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες διαιτητές που συμμετείχαν σε επιτροπές και τώρα οι προσπάθειές τους διαλύονται».

Για το γεγονός ότι κάποιοι που τα έχουν κάνει μαντάρα και συνεχίζουν να σφυρίζουν υπογράμμισε: «Γι’ αυτό πρέπει να ερωτηθεί αυτός που τους επιλέγει. Ελπίζω κάτι να αλλάξει προς το καλύτερο».