Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Κλείδωσε» η αναδιάρθρωση - Έτσι θα είναι η νέα Super League 2 - Μπαίνουν και οι β’ ομάδες!

«Κλείδωσε» η αναδιάρθρωση - Έτσι θα είναι η νέα Super League 2 - Μπαίνουν και οι β’ ομάδες!

Συσκέψεις επί συσκέψεων υπήρξαν σήμερα για το μέλλον της Super League 2 και τελικά φαίνεται πως βγαίνει «λευκός καπνός».

Αρχικά ο Λευτέρης Αυγενάκης ενημέρωσε όλες τις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας και της Football League για το πλάνο που έχει από καιρό καταθέσει, ώστε να ενοποιηθούν οι δύο κατηγορίες, ενώ στην «εξίσωση» πλέον μπαίνει κι η συμμετοχή των β’ ομάδων των «μεγάλων» της Super League 1 (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός).

Ύστερα υπήρξε Δ.Σ. της κοινής διοργανώτριας αρχής των SL2/FL και πάμε για αλλαγές.

Αυτή τη στιγμή στις 2 κατηγορίες υπάρχουν 32 ομάδες και τόσες θα παραμείνουν και στη νέα, αλλά θα αυξηθούν σε 36, λόγω της συμμετοχής των 4 β’ ομάδων από τη Super League 1.

Οι συγκεκριμένες θα χωριστούν σε 2 ομίλους των 18, ενώ απομένει να αποσαφηνιστεί πού θα συμμετάσχουν οι 2 που υποβιβάστηκαν φέτος από τη Super League 2 για τη Football League (ΟΦ Ιεράπετρας, ΑΕ Καραϊσκάκης).

Αντίθετα, κανονικά θα υπάρξουν υποβιβασμοί από τη Football League στη Γ’ Εθνική και το αντίστροφο (4 τον αριθμό).

Έτσι, με τα υπάρχοντα στοιχεία τη νέα Super League 2 θα συγκροτούν οι φετινοί 12 της δεύτερης κατηγορίας, οι 4 β’ ομάδες από τους «μεγάλους», 16 από τη φετινή Football League και 4 που θα ανέβουν από τη Γ’ Εθνική μέσω των μπαράζ των πρωταθλητών.

Η σχετική απόφαση/συμφωνία πάρθηκε με ευρεία πλειοψηφία (μειοψήφησαν 1-2 ομάδες), αλλά υπάρχουν ορισμένοι αστερίσκοι. Δηλαδή το μετοχικό κεφάλαιο για τη νέα κατηγορία θα είναι 250.000 ευρώ (μίνιμουμ, υπάρχουν σκέψεις να αυξηθεί), ενώ η εγγυητική, που θα πρέπει να καταθέσει κάθε ομάδα πριν την έναρξη της σεζόν, θα ανέρχεται στις 100.000 ευρώ.

Τα παραπάνω νούμερα προβάλλουν δυσθεώρητα για αρκετές ΠΑΕ, οπότε δεν έχει αποσαφηνιστεί τι θα ισχύει σε περίπτωση που κάποια δεν καταφέρει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Θα αποβάλλεται και θα λογίζεται μεν στους «36», αλλά δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και θα χάνει τα παιχνίδια της στα χαρτιά ή θα αντικαθίσταται;

Η ουσία, πάντως, είναι πως πάμε για Super League 2 με 36 ομάδες σε 2 ομίλους των 18 που θα στελεχώνονται με γεωγραφικά κριτήρια και συμμετοχή 4 β’ ομάδων από τους «μεγάλους» της Super League 1. Παράλληλα, αν ισχύει το 1+1 των τελευταίων ετών, ότι δηλαδή από τη δεύτερη κατηγορία προβιβάζονταν ο πρωταθλητής και ο δεύτερος έπαιζε μπαράζ, απομένει να δούμε και τη φόρμουλα του πρωταθλήματος.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε στις ομάδες της Football League πως άμεσα θα τους καταβληθούν τα χρήματα από το στοίχημα (77.500 ευρώ για κάθε μία).