Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πόσες ομάδες θα πέφτουν από τη Super League 2, πόσες θα ανεβαίνουν από τη Γ' Εθνική

Πόσες ομάδες θα πέφτουν από τη Super League 2, πόσες θα ανεβαίνουν από τη Γ' Εθνική

Αρκετά είναι τα ερωτήματα που υπάρχουν σχετικά με την αναδιάρθρωση και τη δημιουργία της ενιαίας Super League 2. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια δεδομένα που προκύπτουν από τη διοργανώτρια αρχή.

Αυτή τη στιγμή μιλάμε για πρωτάθλημα 2 ομίλων (18 έκαστος) με γεωγραφικά κριτήρια. Τι μέλλει γενέσθαι αν κάποια ή κάποιες δεν καταφέρουν να συμπληρώσουν το μετοχικό κεφάλαιο (250.000 από 30.000 ευρώ που ίσχυε) ή δεν καταθέσουν εγγυητική 100.000 ευρώ από 15.000; Δεν θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, αλλά δεν θα αντικαθίστανται κιόλας από άλλες της Γ' Εθνικής.

Στις 36 ομάδες υπολογίζονται οι ουραγοί της Super League 2 (ΟΦ Ιεράπετρας και Καραϊσκάκης Άρτας), αλλά για να οριστικοποιηθεί η παρουσία τους θα πρέπει να γίνει ειδική νομοθετική ρύθμιση. Στο ερώτημα αν δεν παραμείνουν, τι μέλλει γενέσθαι με τα κενά, δεν έχει δοθεί απάντηση.

Σε βάθος τριετίας στόχος, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, είναι να μετέχουν στο πρωτάθλημα 18 ομάδες. Βάσει, λοιπόν, των υπολογισμών που κάνει η διοργανώτρια αρχή, από κάθε όμιλο θα υποβιβάζονται κάθε χρόνο 5 (10 στο σύνολο) και από τη Γ' Εθνική θα προβιβάζονται 4.