Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
2

Κορονοϊός: Ποινικές ευθύνες για τις ομάδες που δεν ελέγχουν τους οπαδούς στα γήπεδα - «Καμπάνα» για ΠΑΟΚ

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΚΚΕ για την υγεία και τη διαχείριση της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επεσήμανε ότι οι ποδοσφαιρικές εταιρίες που θα επιτρέπουν σε ανεμβολίαστους να εισέρχονται στα γήπεδα, θα βρεθούν αντιμέτωπες με ποινικές κυρώσεις.

«Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση. Όσοι δεν το τηρούν τα μέτρα, θα δεχθούν τις κυρώσεις. Οι ομάδες θα πρέπει να ελέγχουν τον κόσμο που μπαίνει στα γήπεδα. Είναι δύσκολο να βλέπεις ποιοι φορούν μάσκα, αλλά οφείλεις να ελέγξεις αν κάποιος έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες αν αφήνεις ηθελημένα να μπαίνει κόσμος σε χώρο που δεν είναι εμβολιασμένοι», διεμήνυσε με αφορμή τα επεισόδια στην Τούμπα.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι στον χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ-Άρη κάποιοι από τους συλληφθέντες για επεισόδια οπαδούς βρέθηκαν ανεμβολίαστοι, κάτι που -όπως είπε- σημαίνει ότι δεν τους έγινε ο αναγκαίος έλεγχος και προανήγγειλε ποινές για τον Δικέφαλο του Βορρά. «Θα τηρούνται οι προβλέψεις του νόμου και θα επιβάλλονται κυρώσεις, όταν δεν γίνονται έλεγχοι», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στην πανδημία του κορονοϊού, υποστήριξε ότι η κατάσταση είναι παντού διαχειρίσιμη κι ότι ακόμη και στη Θεσσαλονίκη που πιέζεται, έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα. Διέψευσε, επίσης, τον ισχυρισμό των βουλευτών του ΚΚΕ ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί κλίνες ιδιωτικών νοσοκομείων και για Covid περιστατικά.