Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το πλάνο της κυβέρνησης για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

Το πλάνο της κυβέρνησης για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

Οι Έλληνες προχωρούν τη διαδικασία του εμβολιασμού και ήδη ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της χώρας μας έχει ολοκληρώσει την «προστασία» του κατά του Covid-19. Σε αρκετούς τομείς η κανονικότητα φαίνεται πως έχει ήδη επιστρέψει και η κυβέρνηση προχωρά τα πλάνα της για να λειτουργήσει ξανά η καθημερινότητα όπως πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Πηγές από τους αρμόδιους φορείς τονίζουν πως δεν προβλέπεται νέο lockdown τους επόμενους μήνες και η Πολιτεία θα κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει αυτό το ενδεχόμενο. Επιπρόσθετα, πάνω σε αυτό η κυβέρνηση σχεδιάζει τους άξονες, πάνω στους οποίους θα επιστρέψει το κοινό σε δραστηριότητες που είχαν... σβήσει μέσα στην καραντίνα ή που απλά λειτούργησαν χωρίς θεατές ή φιλάθλους.

Παράδειγμα αποτελούν τα θέατρα και τα σινεμά, που έμειναν κλειστά, αλλά και τα γήπεδα που ήταν άδεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι Αρχές σκέφτονται να υιοθετήσουν το γαλλικό μοντέλο και πάνω σε αυτό θα οριστεί το εμβόλιο ως «διαβατήριο» εισόδου. Ουσιαστικά, δηλαδή, το πιστοποιητικό για τον εμβολιασμό θα είναι υποχρεωτικό για όποιον θέλει να παρακολουθήσει από κοντά έναν αγώνα, ενώ στο πλάνο υπάρχει πρόβλεψη και για φιλάθλους που θα έχουν αρνητικό τεστ PCR μέχρι το πολύ 72 ώρες πριν. Αυτές οι «ομάδες» θα μπορούν να μπουν στα γήπεδα μαζί φυσικά με όσα μέτρα προστασίας χρειάζονται.

Ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο ως προς αυτή την κατεύθυνση, όμως το βασικό ερώτημα αφορά το πότε θα εφαρμοστεί το παραπάνω πλάνο. Αυτή τη στιγμή στόχος είναι να υπάρξει έστω κι ένα μικρό ποσοστό φιλάθλων στα γήπεδα για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στις 25 Ιουλίου. Μέχρι τότε η διαδικασία του εμβολιασμού συνεχίζεται κανονικά στην Ελλάδα και προβλέπεται αύξηση σε αυτούς που θα έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις (ή τη μονή, ανάλογα με το ποιο εμβόλιο χρησιμοποιήθηκε).