Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οφειλές άνω των 25 εκατ. ευρώ σε παίκτες από ελληνικές ομάδες!

Οφειλές άνω των 25 εκατ. ευρώ σε παίκτες από ελληνικές ομάδες!

Περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ οφείλουν οι ελληνικοί σύλλογοι σε παίκτες σε βάθος δεκαετίας.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα του ΠΣΑΠ, που υπογραμμίζει το διαρκές πρόβλημα των ομάδων που δεν καταβάλλουν τους μισθούς στους παίκτες, οι ελληνικοί σύλλογοι οφείλουν περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ σε ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε διάφορες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το μεγαλύτερο ποσό απλήρωτων μισθών σε μία σεζόν ήταν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ και συνέβη την περίοδο 2014-15. Έκτοτε, το ποσό έχει μειωθεί, αλλά παραμένει σημαντικό και επιβαρύνει τον ΠΣΑΠ, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιεί τους πόρους του σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης και της βελτίωσης των παικτών.

Ο ΠΣΑΠ έχει ξοδέψει 256.000 ευρώ για 10 χρόνια για να βοηθήσει στην υποστήριξη των νομικών αξιώσεων απλήρωτων παικτών. Μεταξύ εκείνων των οποίων οι πρώην σύλλογοι δεν κατέβαλαν τις πληρωμές τους είναι ο νεοεκλεγής Πρόεδρος της FIFPRO, Νταβίντ Αγκάνθο, ο οποίος λίγο πριν αποσυρθεί αγωνίστηκε στον Άρη τη διετία 2012/14.

Από τη μεριά της η FIFPRO, η οποία την περασμένη σεζόν δημιούργησε μαζί με τη FIFA ένα παγκόσμιο ταμείο προστασίας μισθών, στηρίζει τον ΠΣΑΠ στην προσπάθειά του για τη δημιουργία ενός εθνικού ταμείου που θα προστατεύει τους ποδοσφαιριστές από ομάδες που δεν πληρώνουν μισθούς.

"Είναι εκπληκτικό το πόσοι μισθοί έχουν παραμείνει απλήρωτοι τα τελευταία 10 χρόνια σε παίκτες στην Ελλάδα -- και αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν μόνο τις περιπτώσεις που γνωρίζουμε εμείς. Ζητάμε από την κυβέρνηση ένα εθνικό ταμείο ποδοσφαίρου για την προστασία των παικτών μας, ώστε να γνωρίζουν ότι όταν υπογράψουν συμβόλαιο θα πληρωθούν όσα τους οφείλουν", ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής.