Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αυγενάκης

Η άποψη του Λευτέρη Αυγενάκη για τα μέτρα στα γήπεδα

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εξέφρασε τη διαφωνία του με τον περιορισμό στην πληρότητα των γηπέδων στο 10% με ανώτατο όριο τους 1.000 οπαδούς, χαρακτηρίζοντας την «ανεφάρμοστη».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό για την απόφαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων υποστήριξε ότι: «Στο παρελθόν η διαχείριση που γινόταν ήταν σχετικά επιφανειακή και πρόχειρη ως προσέγγιση για τον χώρο του αθλητισμού, αλλά δεν τους κακίζω γιατί έχουν πάρα πολλά μέτωπα και οι επιστήμονες προσπαθούν να μας προστατέψουν. Ωστόσο, με την τελευταία απόφασή τους περί των 1.000 θεατών στα γήπεδα δεν συμφωνώ. Είναι ανεφάρμοστη.

Πώς γίνεται να επιλεγούν οι 1.000 από τους αρκετούς χιλιάδες που έχουν αγοράσει τα διαρκείας τους στις μεγάλες ομάδες; Πώς να διαλέξουν εκείνες τους 1000;

Οι δικές μας προτάσεις ήταν τεκμηριωμένες, κάλυπταν την απαραίτητη μείωση και για τον επαγγελματικό και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, επιχειρηματολογήσαμε, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε απέναντί τους. Προέχει να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης και της Επιτροπή και του κ. Πλεύρη, όσο κι αν ο καθένας μας θέλει να καλύψει και τις ανάγκες του κλάδου του, όπως εγώ του αθλητισμού».